Med PGL Major Stockholm 2021 som närmar sig måste spelarna prestera på topp för att ta sig vidare till årets största turnering. Veckan som har gått har varit fullproppad av toppmatcher där man bland annat kunnat se svenskderbyt mellan Ninjas in Pyjamas och Fnatic.

För de olika svenska lagen har det blivit blandade framgångar där de svenska ninjorna toppar placeringen och redan har säkrat sin placering efter att ha vunnit 5 av 5 gruppspelsmatcher.

Fnatic å andra sidan hade en tuffare vecka där de gick 0-5 i matcher och misslyckades att kvalificera sig för Major-turneringen. Det legendariska laget har nyligen gått från en helsvensk laguppställning till internationell, med tre svenska spelare och två brittiska. Detta blir den andra raka majorturneringen där det orangea-svarta laget inte är med, efter att de inte lyckades kvalificera sig till majorn 2019 i Berlin.

För den svenske spelaren Olof ‘’Olofmeister’’ Kajbjer, med sitt lag Faze, hänger allt i andras händer. De behöver ha med sig rätt resultat från slutspelet som startar idag för att ha tillräckligt mycket insamlade poäng för att ta sig vidare. Deras öde kommer antingen vara bestämt imorgon, fredag, eller som senast på söndag.