Läs mer om Windows 11


Smal gamingdator

MSI

MSI är en välkänd tillverkare av gaminglaptops, som nu dessutom erbjuder gratis Windows 11-uppgradering för ett antal av företagets datorer. Exempelvis GF63 Thin, som är utrustad med den tionde generationens Intel Core I5-processor och Nvidias Geforce GTX 1650-grafikkort.

Modell: MSI GF63 Thin 10SC-221NEU
Pris: Kostar 7 990 kronor hos Webhallen

Mångsidig pekskärmslaptop

HP

Även HP har hoppat på Windows 11-tåget och erbjuder det nya operativsystemet vid köp av datorer. Varför inte en Spectre X360? Dess dubbelverkande gångjärn ger dig nämligen tillgång till fyra olika lägen, samtliga med olika ändamål i åtanke. Perfekt för dig som tänkt använda datorn för både nytta och nöje.

Modell: HP Spectre x360 13-aw2024no - i7
Pris: Kostar 15 990 kronor hos HP

Gamingdator med kryoteknik

Alienware

Dells gamingmärke Alienware låter dig själv välja mellan Windows 11 Home eller Windows 11 Pro. En annan egenskap som bland andra denna gaminglaptop också innehar är så kallad “cryo-tech”. Du kan dock vara lugn, då det inte innebär att den kommer att förvandla din kropp till en isglass. Istället syftar Dell på en teknik de använder vars huvudfunktion är att hålla systemet stabilt även under de högsta prestandatillstånden. Perfekt när det kommer till smala gaminglaptops som lätt blir varma.

Modell: Alienware X17
Pris: Kostar från 27 990 kronor hos Dell

Stilren och mer kompakt

Dell

Om du hellre vill ha en vanlig Dell utan alla särskilda gamingfunktioner finns det även sådana med gratis uppgradering till Windows 11. Som denna kompakta och stilrena Latitude 5320.

Modell: Dell Latitude 5320
Pris: Kostar 11 990 kronor hos Cdon

Hälften surfplatta, hälften laptop

Surface

Microsofts Surface Go 3 är en så kallad hybrid som är hälften laptop och hälften surfplatta. Den fungerar alltså utmärkt för såväl arbete med digitala pennor som med texthantering. Levereras med förinstallerat Windows 11 S.

Modell: Microsofts Surface Go 3
Pris: Kostar 4 790 kronor hos Mediamarkt

En dator som tänker

Lenovo

Okej, kanske inte bokstavligen. Däremot är denna Thinkpad från Lenovo konfigurerbar beroende på vad du själv är ute efter, vare sig det är gaming eller arbete. Det gör du enklast via Lenovos egen webbsida. Här kan du välja till allt från minne och lagring till upplösning på skärm och grafikkort. Levereras inte med Windows 11, men en kostnadsfri uppgradering ingår.

Modell: ThinkPad T15 Gen 2
Pris: Kostar från 12 567 kronor hos Lenovo


Läs mer om Windows 11