Testad produkt: Razer Hammerhead True Wireless
Pris: Cirka 731 kronor hos Amazon Sverige

Razer är utan tvekan en av de största tillverkarna inom gamingutrustning och vi känner snabbt igen den distinkta gröna loggan på de nya True Wireless-lurarna. Nya Hammerhead True Wireless levereras i en liten smidig svart laddbox och den blanksvarta designen på själva lurarna känns modern och snygg.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Razers nya lurar är absolut intressanta om du är gamer och vill skylta med det, samtidigt som du prioriterar låg latency. Hammerhead True Wireless är förhållandevis billiga och ljudet är klart godkänt samtidigt som appen är bra. Därför blir betyget bra, men är ljudkvalitet och batteritid viktigast för dig bör du titta efter andra alternativ.

Positivt

  • Billiga
  • Låg latency
  • Bra app

Negativt

  • Kontrollerna
  • Batteritiden
En udda gimmick med Razer Hammerhead True Wireless är att du kan skifta färg i loggan som i själva verket är ledbelyst. Vi är inte förvånade med tanke på tillverkarens andra färgglada prylar och vi gissar att det här kommer att gå hem hos målgruppen.

Läs även: Stort test av Gaming-headset

Hörlurarna sitter stadigt i öronen under testet, men huruvida de passar just dina öron är givetvis individuellt. IPX4-klassning lovar inte jättemycket men det ska räcka för att använda lurarna under ett svettigt träningspass. Men den stora grejen med de här lurarna är low latency-läget.

Test Razer Hammerhead True Wireless

Snabba lurar

Om du spelar är latency, fördröjning, en mycket viktig aspekt för att du ska ha en chans mot dina motståndare. Det gäller inte bara bilden utan givetvis även ljudet. 60 ms lovar Razer och efter att ha testat lite olika spel konstaterar vi att det faktiskt fungerar. Till din stationära gamingrigg känns det ganska onödigt, men när du sitter på tåget med din 5 kg tunga 19-tums-laptop med 4g-uppkoppling och en timmes batteritid. Visst, då funkar Razers lurar alldeles ypperligt. Mikrofonen funkar okej även om den tar upp mer bakgrundsljud än en riktad motsvarighet på ett riktigt headset.

Ljudet i de nya Hammerhead True Wireless-lurarna (detta är generation 2) är helt okej även när vi lyssnar på musik. Basupplevelsen beror mycket på hur du får till passformen, och hur långt i öronen du får in lurarna. I vårt fall låter det riktigt bra. Diskanten är ren och helhetsbilden låter naturlig även med lite högre volym. Visst finns det ett gäng modeller som erbjuder renare ljud med bättre dynamik, men då snackar vi också ett helt annat pris.

Märkliga kontroller

Genom att trycka två sekunder på lurarna aktiverar du ANC-funktionen (Active Noice Cancelling) och det är helt okej men inte superbra. För att köra med low latency-läget behöver du klicka tre gånger på ena luren och sedan hålla kvar sista trycket. Helt omöjligt att hitta om du inte läser manualen, och lite onödigt knölig kontroll överlag tycker vi. Ett enklare sätt är att ladda ned tillhörande app i mobilen och ändra läge här.

Test Razer Hammerhead True Wireless
Appen är snygg och smidig.

Den största svagheten med lurarna är batteritiden. Upp till 6,5 timmar om du kör utan varken ljuseffekter eller ANC, och med allting på upp till 4 timmar enligt specifikationerna. När vi testar lurarna tar batteriet slut strax efter 3 timmar med ANC på, vilket är klart sämre än de flesta alternativen.

Fler hörlurstester:

Specifikationer

Testad: Oktober 2021
Tillverkare: Razer
Typ: True Wireless-gaminglurar
Anslutning: Bluetooth 5.2
Batteritid: Upp till 4h/6,5 h (med/utan ANC och RGB)
Frekvensåtergivning: 20 Hz - 20 kHz
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 2 x 5 gram
Övrigt: IPX4-klassad
Rek. pris: 899 kronor
Pris: Cirka 731 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5