När Epic Games förra året aktiverade ett dolt alternativt system för att köpa uppgraderingar i Fortnite på IOS och Android svarade både Apple och Google med att ta bort spelet från sina butiker och stänga av företagets konto. Epic kontrade med att omedelbart lämna in varsin stämningsansökan mot företagen.

Apple lämnade snart in en motstämning, och för en månad sedan föll domen där Apple vann på nio av tio punkter. Epic överklagade, och nu har även Apple gjort det.

I tvisten med Google har det gått långsammare. I somras lämnade 36 delstater in en gemensam stämningsansökan mot företaget som påstår att Play-butiken bryter mot amerikanska konkurrenslagar, och nu har Google till slut valt att i likhet med Apple lämna in en motstämning mot Epic, rapporterar Zdnet.

Googles stämningsansökan påstår att Epic högst medvetet har brutit mot sitt avtal med Google, och har tjänat pengar på kontraktsbrottet.

Företaget skriver att det till skillnad från Apple inte har något problem med externa betalningslösningar om Epic distribuerar sitt spel själva, men att Epic valde att ingå ett avtal för att få distribuera det via Play-butiken som bland annat innebär att köp-i-appen måste använda Googles system.

Google vill ha ersättning för de förlorade intäkterna från alla transaktioner som har gjorts med Epics egna betalningslösning.