Vikbara mobiler är ökända för att vara mer ömtåliga än mindre flexibla syskon. Hur man än vänder och vrider på saken går det inte att komma ifrån fysiken – viker du något upprepade gånger kommer det slitas ut, och något som går att vika kan inte vara lika hårt som något som är solitt.

Samsung, en av de tillverkare som har satsat på vikbara mobiler och gjort de till några av sina dyraste premiummodeller, har också jobbat hårt på att göra dem tuffare.

I en ny video visar Samsung hur Z Fold 3 och Z Flip 3 utsätts för olika tester. Telefonerna sänks ned i vatten, en robotarm ritar med S Pen upprepade gånger, och telefonerna viks – om och om igen.

Som ett bevis på att Samsung tänker på att användare knappast öppnar och stänger mobilen genom att hålla mitt på långsidan utan mer troligt i ett av hörnen gör företagets robotar just så: Varannan gång i ena hörnet, varannan i andra.

The Verge påpekar att videon inte specifikt tar sig an ett problem det har skrivits om på sistone: Sprickor i skärmen, framför allt i ”skärmvecket”.