Testad produkt: Philips SpeedPro Max Aqua 8000
Pris: 7 786 kronor hos Amazon Sverige eller hos ComputerSalg

Tillverkarens 8000-serie, som består av ett gäng olika Speedpro-versioner utvecklas kontinuerligt. Det är drygt två år sedan vi senast testade en modell i produktportföljen, Speedpro Aqua, som imponerade stort på oss med sin unika lösning för just våtmoppning av golvet.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Med Aqua Plus har man förädlat ett redan vinnande koncept. Har du behov av en skaftdammsugare som både kan dammsuga stora ytor och som därutöver kan våttorka golven nästintill lika effektivt som den hederliga gamla skurmoppen, är det modellen du ska ha.

Positivt

  • Våttorkar golven effektivt
  • Snygg design
  • Bra batteritid

Negativt

  • Ej självstående
  • Relativt klumpig som handdammsugare

Kommer åt på svåra ställen

Nu har vi lagt vantarna på Philips senaste tillskott i serien – Speedpro Aqua Plus. Och mycket är sig likt. Utformningen, med den högt placerade huvudenheten som i kombination med ett vinklade handgreppet, gör dammsugaren både behaglig att hålla i liksom enklare att komma åt med på lite mer svåråtkomliga ställen.

SpeedPro Max Aqua Plus

Det i stort sett enda som är nytt med Plus-modellen att Philips har optimerat Aqua-munstycket som är det som används när golven ska moppas. För precis som modellnamnet antyder kan Speedpro Max Aqua Plus kan även använda sig av vatten, inklusive rengöringsmedel, för att städa ditt hem.

SpeedPro Max Aqua Plus

Moppar golven ännu bättre

Aqua Plus har alltså begåvats med ett större och annorlunda moppnings-munstycke än det till föregångaren. Man har helt enkelt inspirerats av enhetens standard-munstycke och sett till så att det nya Aqua Plus-munstycket suger upp smuts på båda sidorna av moppen. Till skillnad från föregångaren blir fördelen nu att oavsett åt vilket håll du drar munstycket så dammsugs ytan först innan den våttorkas.

SpeedPro Max Aqua Plus
Behållaren är enkel att både fylla på och tömma.
SpeedPro Max Aqua Plus

Och det fungerar faktiskt riktigt bra! Själva munstycket är fäst via ett magnetlås och kan enkelt tas loss från moppningsdelen för att snabbt användas på en matta eller annan yta som inte tål eller ska utsättas för väta. På den tidigare modellen var du även tvungen att med foten ”pumpa” ut vattnet från behållaren – här sköts det automatiskt.

Det finns ett flertal modeller på marknaden som inkluderar en liten ”moppningstillsats” till sina skaftdammsugare, men ingen av dessa gör jobbet lika bra som Aqua Plus. I övrigt är Max Aqua identisk med den tidigare Speedpro Aqua-modellen som du kan läsa om här. 

Specifikationer

M3 rekommenderar

Testad: Oktober 2021
Modell: Speedpro Max Aqua Plus
Tillverkare: Philips 
Batteri: Lithium-ion, 25 V
Batteritid: Upp till 80 minuter
Laddningstid: 4–5 timmar
Kapacitet behållare: 0,6 liter
Filter: Triple Action (tvättbart)
Antal hastigheter: 3
Luftflöde: 1100l/min
Ljudnivå: 84 dB
Övrigt: LED-belysning i fronten
Pris: 7 786 kronor hos Amazon Sverige eller hos ComputerSalg

Betyg: 4 av 5