Uppdatering (2021-10-13):

Läckta bilder visar designen

En dag innan lanseringen av HTC:s nya vr-headset Flow har ett stort antal reklambilder för headsetet läckt, publicerade av Twitter-kontot Evleaks.

De flesta av bilderna är uppenbart photoshoppade, men några av dem ser ut att visa den faktiska produkten. Av bilderna avslöjas bland annat att headsetet har inbyggda högtalare för rumsligt ljud utan hörlurar, justerbara linser och avtagbar mask/dyna.

Headsetet kommer kunna anslutas till en mobil via bluetooth för att dels strömma media från mobilen till headsetet och dels använda mobilen för att styra vr-upplevelser.

Ingen av bilderna visar några vr-spel, så tidigare uppgifter om att det har fokus på video och andra upplevelser verkar stämma.


HTC har bjudit in till ett lanseringsevent i vr-appen Engage torsdag 14 oktober klockan 17:00 (svensk tid). Under eventet förväntas HTC visa upp ett nytt vr-headset samt en egen metaverse-produkt, rapporterar Protocol.

Enligt sajten ska det nya vr-headsetet ha namnet Vive Flow och vara ett fristående vr-headset tänkt för mediekonsumtion. Headsetet ska inte komma med några kontroller och beskrivs av Protocol som mindre kraftfullt än Facebooks Oculus Quest 2.

Metaverse-produkten ska i sin tur kallas för Viveport Verse och erbjuda interaktion i realtid över både vr- och icke-vr-produkter. I metaverset ska du bland annat kunna skapa egna 3D-avatarer och ha ett showroom för NFT:s och användarskapat innehåll.

HTC har avböjt att kommentera uppgifterna.

Läs också: Uppgifter - Valve utvecklar fristående vr-headset