Brittiska Bowers & Wilkins lanserar nu sin trådlösa högtalare Zeppelin. Högtalaren är en nytolkning av företagets klassiska Zeppelin-högtalare från 2007 som var en Ipod-docka.

Nya Zeppelin är ett komplett stereosystem med drivsteg av "referenskvalitet" i högtalarkabinett till vänster och höger om en subwoofer. Bowers & Wilkins utlovar ett rikt stereoljud som fyller rummet och påstås sakna motstycke på marknaden. Detta oavsett om källan är en trådlöst ansluten enhet eller en streamingtjänst.

Den trådlösa högtalaren har också också inbyggd omgivningsbelysning med dimmer och stöd för Airplay 2, aptx Adaptive Bluetooth samt Spotify Connect. Den kan även styras genom Bowers & Wilkins Music-app som ger direkt tillgång till en rad streamingtjänster som Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, Tidal och Tunein. Det finns också stöd för röstassistenten Alexa.

Under början av 2022 är planen också att släppa en mjukvaruuppdatering som ger högtalaren multiroom-kapacitet, så den blir kompatibel med både andra nya Zeppelins och trådlösa högtalare från Bowers & Wilkins Formation-serie.

Zeppelin finns ute nu nu i två varianter, en mörk (midnattsgrå) och en ljus (pärlgrå), via Bowers & Wilkins webbsida och utvalda återförsäljare. Pris ligger 7998 kronor.

Läs också: Sonys soundbar HT-A7000 är både dyr och välljudande