Japp, de läckta bilderna visade sig vara äkta. I går visades HTC:s vr-headset Vive Flow upp på riktigt, och det är minst sagt en spännande design som präglar hårdvaran. Våra tankar går mot skidglasögon! Själva headsetet väger in på endast 189 gram och ska gå smidigt att para ihop med en smartphone som därtill kan användas som en slags fjärrkontroll för vr-upplevelser.

HTC har inte avslöjat överdrivet mycket om hur kraftfull hårdvaran i Vive Flow är, men däremot att upplösningen ligger på 1.6K per öga, 100 graders synfält och en uppdateringsfrekvens på 75 Hz. Det gör knappast vr-headsetet till ett prestandamonster, utan primärt fokus för Flow verkar snarare ligga på en extra bärbar och sömlös vr-upplevelse, där meditation, konserter och produktivitet lyfts fram.

HTC Vive Flow
Foto: HTCVive Flow kan enkelt kopplas till mobilen, som sedan används för att kontrollera gränssnittet.

Spårningen sköts via två framåtriktadekameror i själva headsetet. Handspårning ska göras tillgängligt i en framtida uppdatering. HTC Vive Flow har ett lagringsutrymme på 64 GB och kan förbeställas direkt från tillverkaren för 499 dollar. Några exakta uppgifter om en Sverigelansering finns inte i dagsläget.