Under fredagen rapporterade vi hur Steam nu valt att förbjuda spel som tillåter handel med kryptovalutor och NFT:s i sin spelbutik.

Strax efter det skickade Epic Games ett meddelande till The Verge där företaget säger att de är "öppna för spel som stödjer kryptovalutor eller blockkedje-baserade tillgångar" på sin egen spelbutik. 

Enligt Epic Games kommer vissa begränsningar gälla för spel som hanterar NFT:s, men företaget säger sig vara villiga att samarbeta med utvecklare inom området. Epics vd Tim Sweeney sa i slutet av september att Epic inte är intresserad av att röra NFT:s eftersom området är kopplat till så mycket bedrägerier.

Epic konstaterar att spel som hanterar blockkedje-tillgångar måste följa lagen, göra det tydligt hur blockkedjan används och ha en ordentlig åldersmärkning. Utvecklare kommer inte kunna använda Epics betalsystem för att acceptera kryptovalutor utan kommer behöva använda andra betalsystem.

Epic Games Stores självpubliceringsprogram är just nu i stängd beta. Räkna alltså inte med att massa blockkedje-spel kommer dyka upp på tjänsten i första taget.