Testad produkt: Skullcandy Push Active
Pris: Från 813 kronor hos Amazon Sverige

Uppackandet av Skullcandy Push Active är lite smått chockartat. Laddfodralet är nämligen en rejäl klump som mäter 8,5 x 5,8 x 3,0 centimeter och väger hela 79 gram (95 gram inklusive hörlurarna), vilket också innebär att hörlurarna väger 8 gram styck. Detta kan jämföras med exempelvis nyligen testade JBL Live Pro Plus vars dosa väger 59,5 gram inklusive hörlurar och vars hörlurar väger 5 gram styck.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Skullcandy Push Active får plus för en bra app, utmärkt röststyrning och bra batteritid. Synd bara att ljudet inte är mer än godkänt och att de saknar brusreducering. Men för exempelvis en joggingtur lämpar de sig utmärkt.

Positivt

  • Bra app
  • Smidig röststyrning
  • Bra batteritid

Negativt

  • Tunga
  • Ingen brusreducering
  • Bara tre medföljande ”pluppar”
Det är också en liten besvikelse att det bara medföljer tre olika par ”pluppar”, small, medium och large, vilket får anses vara ett absolut minimum när det gäller in ear-hörlurar numera. JBL Live Pro+ skickar exempelvis med fem par och 1More True Wireless ANC hela nio par.

Trots tyngden sitter hörlurarna skönt och stadigt i öronen, inte minst tack vare den ”gummikrok” de är utrustade med och som träs över örat. Denna gör att Skullcandy Push Actives hörlurar sitter stadigt fast även om du skakar hårt på huvudet och gör dem väldigt lämpade att ha under olika slags motionspass. Tyvärr är gummikroken varken justerbar eller löstagbar, men i alla fall på undertecknad satt den bekvämt runt örat.

En fördel som vikten medför är att Skullcandy Push Active har en utmärkt batteritid. Sammanlagt går det att få ut upp till 44 timmars lyssnade, med upp till 10 timmar per laddning i dosan.

Praktiskt röststyrning

Något som också fungerar utmärkt för motionspasset är Skullcandy Push Actives röststyrning. Genom att säga ”Hey Skullcandy” och ett kommando kan du enkelt göra saker som att pausa och starta uppspelningen, höja och sänka volymen eller hoppa framåt eller bakåt i spellistan.

Denna röststyrning är visserligen ganska begränsad, men ändå väldigt praktisk om du exempelvis är ute på en löprunda. Det enda negativa är att Skullcandy Push Actives app måste vara igång för att röststyrningen ska fungera.

Denna app är för övrigt väldigt bra och användbar. Det går exempelvis att få info om återstående batteritid, ställa in en equalizer och programmera vad knapparna på hörlurarna ska göra.

För även om röststyrningen fungerar bra finns det förstås tillfällen då du inte vill sitta och prata med hörlurarna för att styra den. Knapparna på Skullcandy Push Active är helt okej. De är på gott och ont inte särskilt känsliga, så du måste knipa åt med fingrarna runt hörluren för att få dem att reagera. Å andra sidan gör detta att du inte råkar komma dem av misstag när du sätter i och tar ut hörlurarna.

Skullcandy Push Active
"Gummikrokarna" går inte att justera och är inte löstagbara.

Okej ljud, men ingen brusreducering

Ljudet då? Nja, direkt ur paketet är det till en början är det inte mycket att hurra för. Men precis som för JBL Live Pro Plus går det att få ordning på ljudet och förbättra det betydligt genom lite trixande och fixande med equalizern i appen.

Men även efter finjusterande i appen når Skullcandy Push Active inte upp i några riktiga ljudhöjder. Ljudet är okej, men imponerar inte. Basen är lite för tunn och ljudet är i största allmänhet lite för grötigt och odistinkt. Inte dåligt, men vi har hört bättre även ur billigare hörlurar. Samma sak gäller vid telefonsamtal.

Dessutom saknar Skullcandy Push Active brusreducering, vilket är synd och drar ned betyget.

En liten kul finess är dock att du med hjälp av Tile-appen (kan laddas ned separat) kan spåra dina hörlurar genom att få dem att spela upp en ljudsignal.

På det hela taget är Skullcandy Push Active ett par klart godkända hörlurar som får plus för sin välfungerande röststyrning.

Specifikationer

Produkt: Skullcandy Push Active
Testad: Oktober 2021
Tillverkare/kontakt: Skullcandy, skullcandy.eu
Anslutningar: Bluetooth 5.2
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Nej
Handsfree-funktion: Ja
Stöd för röststyrning: Nej
IP-certifiering: IP55
Färger: Svart, grå och blå
Vikt (två hörlurar): 16 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 79 gram
Storlek laddosa: 8,5 x 5,8 x 3,0 centimeter
Batteritid per laddning: 10 timmar
Batteritid totalt: 44 timmar
Räckvidd: Upp till 10 meter
Pris: Från 813 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 3 av 5