Stardew Valley-skaparen Eric Barone, även känd som Concernedape, har presenterat ett nytt spel han haft under utveckling i ett år.

Haunted Chocolatier påminner om föregångaren i framför allt designen men också delar av upplägget – du är nykomling i en by och lär dig ett nytt jobb samtidigt som du lär känna de andra byborna och utforskar omgivningarna.

Men spelet är annorlunda på flera punkter. Istället för en bondgård tar du över ett spökslott och börjar göra choklad som du säljer. Du ger dig ut på jakt efter ingredienser i vad som ser ut att vara en förtrollad värld du hittar bakom en dörr i slottet.

Spelmekaniken är mer actionrollspel än i Stardew Valley, med strider som påminner om Link to the Past och andra 16-bitars actionrollspel.

Något lanseringsdatum för spelet har Eric Barone inte presenterat, och han utlovar enbart en pc-version till att börja med. Spelet utvecklas helt utan multiplayer – Stardew Valley fick visserligen multiplayer först två år efter lanseringen, men funktionen var planerad från start.