Huawei har nu presenterat sin nya smartklocka Huawei Watch GT 3 som har en design och estetik som siktar på att likna ett traditionellt armbandsur.

Klockans framsida är i rostfritt stål medan baksidan är i kompositmaterial. Den kommer i två storlekar, 46mm och 42mm, med en vikt på 42,6 respektive 35 gram. 

Själva urtavlan lovar att ge ett större skärmområde jämfört med tidigare generationer och har ett välvt 3D-glas för tydlig skärpa. Klockan har också utrustats med en roterande krona och taktil feedback.

Användare kan välja mellan 10 000 olika teman samt flera olika armband så som rostfritt stål, fluoroelastomer, läder och ett milanesiskt armband.

Huawei Watch GT 3 har stöd för pulsmätningstekniken Truseen 5.0 Plus som kan mäta både hjärtfrekvens och syresättning av blodet. Klockan kan mäta din kroppstemperatur dygnet runt såväl som andning, stress och menstruationscykel och ge ge förslag på hur bäraren kan förbättra sin sömn.

Klockan innehåller också över hundra träningslägen varav 18 professionella och erbjuder en rad träningsplaner baserat på användarens fysiska tillstånd och träningsvanor.

Batteriet ligger på 14 dagar för 46mm-modellen och sju dagar för 42mm-modellen. Båda modellerna har stöd för trådlös laddning och är utrustade med omvänd trådlös laddning.

Huawei Watch GT 3 kommer finnas tillgänglig i Sverige mot slutet av året. Rekommenderat cirkapris ligger på 2990 kronor för 42mm och 46 med läderarmband och svart armband. Med armband i rostfritt stål eller ett guldfärgat milanesiskt armband ökar priset till 3490 kronor.

Läs också: Fitbit Charge 5 - Fin (men bökig) skärm och grym batteritid