Mer om streaming:


The Batman

The Batman

Som nattens brottsbekämpare uppdagar Batman korruption med koppling till sin egen familj. Detta samtidigt som han jagar Riddler, Gåtan, en seriemördare som ger sig på Gothams elit. Under utredningen tvingas Batman skaffa sig nya oväntade bundsförvanter.

Robert Pattinson gör debut som Batman och resultatet är riktigt bra. The Batman skulle kunna beskrivas som en skön blandning av filmerna Batman och 7even.

Genre: Action
Betyg IMDB: 7,9
Se The Batman här på HBO Max


Darkest Hour HBO Max

Darkest Hour

I maj 1940 hänger andra världskrigets öde på Winston Churchill, som måste bestämma sig för om han ska förhandla med Adolf Hitler, eller kämpa med vetskapen om att det kan innebära slutet för det brittiska imperiet.

Ruskigt bra historiedrama med Gary Oldman i huvudrollen.

Genre: Drama
Betyg: IMDB: 7,4
Se Darkest Hour här på HBO Max


Mortal Kombat

Mortal Kombat

MMA-fightern Cole Young är van att få stryk för pengar, samtidigt som han är omedveten om sitt arv. Han är lika omedveten om att Outworlds kejsare, Shang Tsung, har skickat sin bästa krigare, Sub-Zero, en utomjordisk cryomancer, för att döda Cole.

Mer handling än så behövs inte då ett av de bättre fightingspelen som släppts till konsol nu får en reboot. Förvänta dig inte Oscar-kvalitet. Däremot kan korkad och kul action utlovas.

Genre: Action
Betyg IMDB: 6,1
Se Mortal Kombat här på HBO MaxMatrix

Matrix Resurrections

För att ta reda på om hans verklighet är en fysisk eller mental konstruktion måste Neo följa den vita kaninen ned i hålet ännu en gång. Han vet redan vad han måste göra, men han vet inte att Matrix är starkare och farligare än nånsin tidigare.

Genre: Action
Betyg IMDB: 5,7
Se Matrix Resurrections här på HBO Max


Shazam!

Shazam!

Ni som är äldre kanske till och med har läst serien om Shazam. Faktum är att filmen är bättre. I filmen får vi följa den 14-årige fosterpojken Billy Batsons äventyr som Shazam. Det är charmigt, roligt, lagom fånigt och riktigt underhållande.

Genre: Action
Betyg: IMDB: 7
Se Shazam! här på HBO Max


Kimi

Kimi

En it-tekniker, spelad av Zoë Kravitz, med agorafobi upptäcker en inspelning av ett våldsbrott och försöker anmäla det till sina överordnade. För att få brottet att utredas inser hon att hon kanske måste lämna sin lägenhet. Filmen utspelar sig under covid-pandemin i Seattle.

Genre: Action
Betyg: IMDB: 6,3
Se Kimi här på HBO Max


The Suicide Squad HBO Max

The Suicide Squad

När James Gunn, regissören bakom Guardians of the Galaxy, tog över rodret på DC Comics Suicide Squad lyfte den rejält. Glöm den första filmen och se den här. Det är en färgsprakade explosion av action, humor och Sylvester Stallone som haj. Margot Robbie övertygar som Harley Quinn och backas upp av solida insatser från John Cena, Idris Elba och vår egen Joel Kinnaman.

Genre: Action
Betyg IMDB: 7,3

Se The Suicide Squad här på HBO Max


Dune HBO Max

Dune

Andra försöket att filma Frank Herberts bok Dune. Det första försöket var ett pekoral med bland annat Sting i en av rollerna. I det senaste försöket ser vi svenska Rebecca Ferguson i en av huvudrollerna. Dune handlar om Paul Atreides, en briljant och begåvad ung man, som måste resa till den farligaste planeten i universum för att säkerställa framtiden för sin familj och sitt folk.

Ärligt talat, Dune är som surströmming, såväl bok som film, men det underlättar om du har läst boken (och gillade den). 

Genre: Science fiction
Betyg IMDB: 8,2

Se Dune här på HBO Max


Harry Potter

Alla Harry Potter-filmer

Efter att länge ha funnits hos konkurrenten C more har nu filmerna om den modiga trollkarlen Harry Potter hamnat hos HBO Max. Följ med Harry, Ron och Hermione när de besegrar basilisker, dementorer, dödsätare och resten av den onda Voldemorts påhitt under sin tid på Hogwarts.

1. Harry Potter och de vises sten
2. Harry Potter och Hemligheternas kammare
3. Harry Potter och fången från Azkaban
4. Harry Potter och den flammande bägaren
5. Harry Potter och Fenixorden
6. Harry Potter och Halvblodsprinsen
7, Harry Potter och dödsrelikerna, del 1
7, Harry Potter och dödsrelikerna, del 2

Fantastic Beasts and where to find them


Justice League

Zack Snyder’s Justice League (”The Snyder Cut”)

Den omtalade versionen av denna mastodontfilm från DC, där vi får veta ännu mer om karaktärer som Wonder Woman, Aquaman, The Flash och Batman när de måste rädda planeten från ett utomjordiskt hot. När första versionen av Justice League släpptes 2017 tyckte många att filmen inte alls stämde med Snyders ursprungliga vision. Fyra år senare kan vi nu se detta nästan fyra timmar långa alster, som det var tänkt att visas, i något udda 4:3-format. Oavsett om det här är din typ av film eller inte utlovas action med en konstnärlig touch. En viss vetskap om DC-universumet rekommenderas.

Genre: Action
Betyg IMDB: 8,2

Se Zack Snyder’s Justice League på HBO Max här