2022-12-01: Artikeln uppdaterad med test av Tec-Digi Fast.

När du laddar trådlöst finns det såväl för- som nackdelar. Fördelen är att du bara kan lägga ifrån dig telefonen, utan att behöva fippla med sladden (om det är micro-usb kommer du att garanterat behöva minst tre försök att få i den i telefonen, trots att det bara finns två sätt att stoppa in sladden). Det är bra mycket smidigare om telefonen skulle råka ringa när den är på laddning.

Testade billiga qi-laddare

Nackdelarna är att det tar längre tid. I vissa fall mycket längre tid. Har du en telefon med ett rejält batteri kan den behöva natten på sig. Vissa laddare kan ladda en del telefoner snabbare, medan andra tar längre tid på sig.


Tec-Digi Fast är långsam

När vi upptäcker att Tec-Digi Fast har mikro usb istället för usb c går det att anta att det här kanske inte är den snabbaste trådlösa laddaren i stan. Och vårt antagande stämmer.

qi-laddare

Tec-Digi Fast är utrustad med överhettningsskydd, överspännings- respektive underspännings och kortslutningsskydd. En led-lampa på framsidan upplyser om huruvida laddning pågår eller inte.

Vi testar laddaren genom att använda appen Amperes 3, som mäter hur mycket laddning telefonen tar emot samt hur långt tid det tar att ladda en procent av batteriet. Vi laddar batteriet på en Iphone 14 Plus, som har ett batteri på 4 323 mAh. Laddaren är i sin tur ansluten till en Ugreen Nexode 100W.

Tec-Digi Fast laddar telefonen med 0,52 ampere och 2,63 watt, vilket ger fem volt. Enligt specifikationen ska den kunna ladda med tio watt, vi antar att det kräver optimala laboratorieförhållanden för att så ska ske.

När vi testar med en Pixel Pro 7 blir resultatet sämre, telefonen laddas med 3,8 volt, dessutom måste telefonen ligga i porträttläge annars fungerar det inte.

Tidsmässigt tar det 219 sekunder att ladda en procent av batteriet i Iphone 14 Plus, vilket är uselt.

Nä, Tec-Digi Fast är långt från den bästa laddaren i stan. Om den vore den billigaste hade det varit en annan femma, men inte ens det lyckas den med.

Betyg 1,5 av 5

Pris: Kostar 221 kronor hos Amazon Sverige


Iniu når halvvägs

Iniu är en trådlös laddare som även agerar till ställ för din telefon, vilket är bra om du behöver genomlida ett arbetsmöte över video – du slipper hålla i telefonen alternativt staga den med en smutsig kaffekopp.

Inui

Iniu WI-I211 ska kunna ladda med upp till 15 watt. Laddaren har dubbla spolar, det ska inte spela någon roll om du har telefonen i porträtt- eller landskapsläge. Den har även säkerhetsfunktioner så att din telefon inte skadas av exempelvis överladdning eller överhettning. Iniu känner automatiskt av om ett främmande föremål stör laddningsprocessen. för att säkerställa säker och felfri laddning.

Byggkvaliteten finns inte mycket att säga om. Den är av plast och är otroligt lätt, det är svårt att tro att någon slags elektronik gömmer sig på insidan. På den ena sidan sitter en led som indikerar när din telefon laddas. På baksidan sitter en port för usb c. Ja, sladd ingår.

Den viktigaste funktionen, att ladda, gör den också, men den når inte alls upp till 15 watt.

Iniu WI-I211 laddar telefonen med 0,96 ampere och 4,8 watt, vilket ger 4,6 volt, strax under laddarens lägsta specifikation. Å andra sidan är det en Iphone vi testar med. Den tar max fem watt, såvida inte laddaren är certifierad. Iniu är inte det och hävdar inte heller något annat. När vi testar med en Pixel Pro 7 når vi 8,36 watt med 2,17 ampere. Telefonen har stöd för högre strömstyrka, upp till 20 watt via trådlös laddning, men kräver då Google Pixel Stand.

Tidsmässigt tog det 120 sekunder att ladda en procent av batteriet i Iphone 14 Plus.

Vi nådde aldrig ”upp till” 15 watt, men väl dryga åtta.

På det hela taget är det här en bra trådlös laddare, särskilt om du har en Android-telefon som kan ta emot mer kräm än en Iphone.

Betyg 4 av 5

Pris: kostar 190 kronor hos Amazon Sverige


SCCVEE gör vad den ska

Trådlösa laddare

Hur namnet uttalas har vi ingen aning om. Men det här är en enkel qi-laddare som är nätt och säkert kan dubblera som muggunderlägg på skrivbordet – så länge du inte spiller.

SCCVEE har en omkrets på 10 centimeter och en tjocklek på 0,6 centimeter. Ytan är täckt av ett gummilager med någon slags väv, som är brandsäker. Ytterkanten är försedd med en blå led-remsa som ändrar färg när du laddar.

Den har stöd för att kunna ladda med 15 watt. Som vanligt gäller det bara vissa Android-telefoner. Iphone-användare får nöja sig mindre. Sammanlagt har den fyra laddningslägen: 15, 10, 7,5 och 5 watt.

Den kan även ladda Airpods, vilket är ett plus. Den har temperaturkontroll, överspännings- och kortslutningsskydd. Med i paketet får du en usb a till c-kabel, men ingen adapter. Fast för 150 kronor är det inte mycket att bråka om.

Betyg 3,5 av 5

Pris: Kostar 150 kronor hos Amazon Sverige


Plastig och billig

Nauci qi-laddare

Nauci trådlös qi-laddare grejar trådlös laddning upp till 15 watt. Givetvis är detta beroende av vilken telefon du har. Sitter du på en Iphone får du nöja dig med ynka fem watts laddning,

Förutom att den är rund, svart, gör sitt jobb tämligen tillfredsställande, är det en rätt plastig historia. Andra laddare vi testat här, som alla kostar under 200 kronor, har lagt ned mer arbete på utseendet. Visst, det viktiga är att den laddar din telefon, men lite razamanaz kan man väl bjussa på?

Nauci har intelligent skyddsteknik såsom överspännings- och överströmsskydd, samt kortslutningsskydd och temperaturkontroll. Den kan även detektera främmande föremål som inte hör hemma ovanpå en qi-laddare. Den känner automatiskt av din smartphone, det finns inget behov av att trycka på en knapp för att den ska börja ladda. Den grejar även att ladda telefoner med fodral. En liten lampa indikerar med blått blinkande ljus när din telefon laddas och med ett grönt dito när den är fulladdad.

Laddaren ansluts till strömadapter via usb-a, någon sådan ingår inte, utan du får använda en av alla adapters du säkert redan har hemma.

Betyg 3 av 5

Pris: Kostar 165 kronor hos Amazon Sverige


Ravol klarar inte usb-c

qi-laddare

Ravol är till utseendet en trevlig liten trådlös laddare. Toppen är klädd i grått sobert vävliknande material med namnet snyggt infällt. Kanterna är aluminumgrå, mycket för att det är materialet som har använts. Diametern på laddaren är 9,1 centimeter.

Ravol sticker ut en aning av olika skäl. Ett av dem är att den kan ladda upp Airpods, vilket vi gillar. Den andra är att den vägrar att ladda om den ansluts till en usb-c-laddare. Vilket är skumt, då den är utrustad med usb-c. Vi kopplade in den till en Mac via usb-c till usb-c, den lilla dioden på Ravol sken upp, men den vägrar ladda. En sprojlans ny extern usb-c-laddare fungerade inte heller. Vi kopplade då laddaren till en usb-a-port på en äldre en pc och det fungerade klockrent. Samma sak när den kopplades till en Mac via usb-a. Värt att påpekas är att i boxen följer det med just en usb-a till usb-c-laddare.

När den väl laddar kan den leverera 10 watt fast charge till Samsung-telefoner, 7,5 watt till Iphone och fem watt till alla andra telefoner som har stöd för qi-laddning. Ravol är även utrustad med överslags- och överladdnings-skydd.

Kontentan av Ravol är splittrad. Har du en ny dator med usb-c-portar kan du inte koppla laddaren till den. Å andra sidan är det inte heller många som har sin dator som primär strömkälla till sin qi-laddare. De flesta har en gammal usb-laddare som ligger och skräpar i någon låda, har du det, då har du här en laddare under 150 kronor som även grejar att ladda dina Airpods trådlöst.

Betyg 3 av 5

Pris: Kostar 141 kronor hos Amazon Sverige


Ultratunt från Tozo

trådlösa laddare

När vi öppnar kartongen slås vi av hur sjukt snygg Tozos W1 är. Och tunn! Den är endast fem millimeter tjock och har en diameter på tio centimeter. Enligt företaget är det marknadens tunnaste laddare, en uppgift vi inte kan kontrollera men inte heller håller för osann. Ytan där telefonen placeras är täckt av ett mjukt gummiöverdrag.

Det går att få Tozo W1 i en mängd olika färger, vi köpte in en champagnefärgad. Bortsett från ytan kopplas den här laddaren via usb-c. I kartongen ligger en usb-a till usb-c-sladd. Du får antingen stjäla ström från datorn eller från en laddare, gärna en med mer kräm, (exempelvis 5V-2A) så att du kan utnyttja laddaren till fullo.

W1 kan ladda alla telefoner kompatibla med qi-laddning med fem watt. Den kan ladda din Iphone med upp till 7,5 watt medan kompatibla Samsung-telefoner kan glädjas åt hela 10 watt. En liten diskret diod växlar färg från grön till blå när du placerar telefonen på laddaren. Vi hade gärna sett att det fanns en magnet monterad i laddare, för att verkligen säkerställa att telefonen ligger rätt.

Laddaren har inbyggt överslagsskydd och kortslutningsskydd.

Vad som är synd är att de inte skickar med en sladd som matchar den snygga laddaren. Visst, det spelar ingen som helst roll för laddfunktionen, men det hade varit kul om de haft estetiken i tankarna hela vägen från laddare till kontakt.

Med detta sagt, den kostar inte mycket pengar och är du mån om hur ditt hem ser ut, då är den här ett givet köp!

Betyg 4 av 5

Pris: Kostar 238 kronor hos Amazon Sverige


Plastigt med Rapoo

Trådlös laddare

Om Tozo var en stilren och lika stilfull laddare är Rapoo XC100 nästan raka motsatsen. Det är en plastig laddpuck som knappast kommer att få besökare i ditt hem att utbrista ”åh, så snygg!”. Å andra sidan kan den ladda lika bra som Tozo.

Pucken är åtta millimeter tjock och har en diameter på tio centimeter. En liten diod lyser när du laddar telefonen och visar också medelst blinkningar vilken styrka den laddar med.

Rapoo ansluts via usb-mikro, jodå, sladd medföljer. Den kan ladda Iphone med upp till 7,5 watt, medan Samsung-ägare kan le i mjugg åt att deras grejar högre laddstyrka, tio watt. Den har överbelastningsskydd och skydd om temperaturen skulle bli alldeles för hög.

Som sagt, en plastig historia, som laddar lika snabbt (eller långsamt) som de andra, men kostar å andra sidan bara en dryg hundring.

Betyg 2,5 av 5

Pris: Kostar 137 kronor hos Amazon Sverige


Hokidoki: Qi-laddning med usb-c

Hoidokly

Hoidokly är även den en qi-laddare som ansluts via usb-c. Om du inte skulle ha det kan du trösta dig med att de skickar med en usb-c till usb-a-kabel. Den här har också en rejält tilltagen magnet, närmare bestämt 38 stycken placerade under baksidan, som suger sig fast om din telefon är en Iphone av senare modell. Det är ingen större risk att din telefon lossnar, även om du skulle råka stöta till laddningsstationen.

Hoidokly har en effekt på 15 W och har inbyggt överladdnings-, överhettnings- och kortslutningsskydd. Utseendet är inte så mycket att orda om. Det är en rund svart puck som har en diameter på sex centimeter. Den smälter in oavsett om det är på kontoret eller i hemmet.

Vad som gör den festligare än de andra laddarna är att den har ett litet utfällbart ställ på undersidan. Du kan alltså använda laddaren som ett bordsstativ när du kollar på film. Det funkar utmärkt så länge din telefon inte är för liten. Med en Iphone Mini vilar tyngden på pucken, som är en perfekt cirkel, vilket gör att telefonen lutar en smula när du använder stativet. Har du en större telefon bör det inte vara ett problem.

På det hela taget känns konstruktionen av Hoidokly gedigen. Fast det hade varit trevligt med någon form av indikator som visade när telefonen är fulladdad.

Du kan också ladda true wireless-hörlurar från exempelvis Apple eller Samsung. Så länge fodralert har stöd för qi. Det går inte att ladda Apple Watch med den.

Hoidokly kostar 150 kronor, har usb-c, sitter som en smäck på din Iphone och har ett litet stöd så du kan använda den som stativ. Finns således inte mycket att inte gilla!

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5

Pris: Kostar 200 kronor hos Amazon Sverige


Din livboj

Ikeas satsning på elektronikprylar hamnar alltid i skymundan. Utöver sin Sonos-kollektion har de störtsköna led-belysningar samt trådlösa qi-laddare. Livboj är deras billigaste laddare och den kostar 49 kronor. För den summan får du en vit plastpuck med ett ”+”-tecken på. Om estetiken finns det inte mycket att säga, men ordet ”neutral” poppar upp. Det enda som (knappt) sticker ut är en liten diskret vit lampa som skvallrar om huruvida den är inkopplad eller ej.

Ikea Livboj

Vad vi gillar är att den har usb-c och att du även kan ladda dina Airpods eller liknande hörlurar. Vad vi inte gillar är den låga effekten, ynka fem watt samt att det inte medföljer en usb-sladd. Å andra sidan, vad går det att förvänta sig från en produkt som kostar 50 spänn?

Om du inte har bråttom när du ska ladda din telefon, visst, då funkar den här alldeles utmärkt. Men har du en telefon med batteri modell större, då ska du köpa en laddare med högre uteffekt.

Betyg: 2,5

Betyg 2,5 av 5

Pris: Kostar 59 kronor på Ikea


Kdely: Magnetisk Qi-laddare som fäster på din mobil

Kdely

Med ett rejält snäpp fäster sig Kdely på baksidan av din telefon. Magneten i laddstationen är rejält tilltagen, det ska mycket till för att den ska hamna fel om du har en Iphone 12 eller 13, och den sitter riktigt bra. Har du ett Magsafe-fodral fungerar den också alldeles utmärkt.

Kdely är en relativt liten vit cirkelformad qi-laddare. Till skillnad från de andra sitter usb-sladden fastmonterad i laddaren. Också till skillnad från de andra är den usb-c, men har en liten finurlig adapter monterad på sladden om du bara har den ”gamla” usb-a porten. Vi gillar verkligen att den har usb-c, men genom att sladden är fastmonterad innebär det att den dagen sladden går sönder är laddaren i princip värdelös.

Den har stöd för upp till 15 watt, så länge din telefon har det. Det går också att ladda true wireless-hörlurar med den. Dock kan du inte (gäller alla laddarna i testet) ladda din smartklocka med den.

Fördelarna med den här laddaren är usb-c och mer kräm till laddningen. Den integrerade sladden behöver inte vara ett problem, men den dagen den blir ett sådant måste du köpa en ny laddare. Däremot gillar vi den kraftiga magneten som verkligen håller kvar telefonen, även om du skulle lägga ifrån dig den vårdslöst.

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5

Pris: Kostar 200 kronor hos Amazon Sverige