I måndags lanserade Nintendo tilläggspaketet för Nintendo 64-spel till tjänsten Switch Online. För runt 400 kronor extra om året får du tillgång till spel som Super Mario 64 och Legend of Zelda: Ocarina of Time (svenskt pris har fortfarande inte avslöjats men det europeiska priset är 40 euro).

Nu när spelare har börjat testa spelen har det dock visat sig att kvaliteten inte lever upp till allas förväntningar, rapporterar The Verge.

Framför allt är det Ocarina of Time som har dragit till sig kritik, då spelet har extremt hög inmatningsfördröjning, uppåt 200 millisekunder enligt speedrun-spelaren ZFG. Ett annat problem är att kontrollerna är överkänsliga så att det blir svårt att göra små rörelser.

Ett problem som alla emulerade versioner av spel utvecklade för tjock-tv har är att grafiken inte ser lika bra ut på en pixelbaserad skärm. I Ocarina of Time kan du till exempel se 3d-objekt som Link renderas hyfsat bra, medan förrenderat innehåll som insidan av hans koja inte ser alls lika bra ut.