Uppdaterad 13/6 2022 med nya produkter och priser.

Visst kommer du långt med en surfplatta när du ligger i sängen, men de är personliga prylar, perfekt för att själv se en film eller tv-serie. Ibland vill man också dela upplevelsen och då behöver du en tv. Fördelen med en tv i sovrummet är att du kan ligga kvar i sängen och njuta av film en regnig lördagsmorgon eller se den där komedin tillsammans med din partner en fredagkväll.

Då sovrummet oftast är mindre än vardagsrummet behöver du inte en gigantisk tv för att få filmkänsla. Eller om du hellre vill ta med dig tv:n när du åker på camping-tripp, så blir det mycket enklare att stuva in en liten tv i bilen än en 65-tummare. Idag kan du hitta en bra 32-tummare som kostar under 3 000 kronor. Här är några förslag att ha i sovrummet, på landet eller husvagnen.


Triss i tv

Philips

Philips 32-tummare, har inte bara ett namn som rullar av tungan, 32PFS5603/12 utan är även utrustad med trippel-tuner. Utöver detta är den läckert vit och väger endast 5,1 kilo, vilket gör den till den perfekta följeslagaren i campingbilen/husvagnen.

Den har dessutom en tjusig fot, fjärrkontroll inklusive batterier och allt annat du behöver för att komma igång.

Pris: Kostar ca 2 790 kronor hos Amazon Sverige


The whole funk and nuthin’ but the funk

Telefunken

När du vill ha en smart, vit 32-tums tv, då kan Telefunken XH32J511-W vara ett alternativ. Visserligen har den ”bara” upplösningen 1 366 x 768 pixlar (720p), men med den här skärmstorleken lär du knappast se någon skillnad på några meters håll. Andra grejer som sorterar in under kategorin ”Bra grejer” är att du kan installera streaming-appar, spela upp video eller musik direkt från ett usb-minne samt att den fungerar med Alexa.

Pris: Kostar ca 2 500 kronor hos Amazon Sverige


Smart från Mi

Billiga smart-tv

Vad sägs om en snyggt designad smart tv på 32 tum från Xiaomi? Här får du funktioner som röststyrning, Android TV som operativ system, bildkvalitet och en i princip ramfri tv. Betraktningsvinkeln är 178°, vilket innebär att alla i husbilen/husvagnen/tältet får njuta av filmer från dina favoritappar från Google Play Store, som Netflix, SVT Play, Netflix med mera. Den har också inbyggd Chromecast, så du kan streama innehåll direkt från din smartphone.

Kostar ca 2 350 kronor hos Amazon Sverige


Prokrastinera med Procaster

Billiga smart tv

Procaster LE-32F412H är en snygg 32-tums tv med bra bild. Tv:n har dvb-t2 och dvb-c digitala tuners med stöd för hd-kanaler, vilket gör den lämplig för både antenn och kabelhushåll. Procaster LE-32F412H har dubbla hdmi-anslutningar, du kan således koppla in en spelkonsol och en bluray-spelare, för att tillgodose allas behov på campingsemestern eller i sommarstugan. Den har även en usb-port som det går att spela upp film och musik från.

Kostar från 1 990 kronor hos Prisjakt


Polarn från Polaroid

TV under 3 000 kronor

Visste ni att Polaroid tillverkat tv-apparater? Inte vi heller. Det är här i alla fall en, en 32-tums tv med inbyggd tuner (trippelmottagare), tre hdmi-portar, samt möjlighet att spela upp material direkt från ett usb-minne.

Kostar ca 2 450 kronor hos Amazon Sverige


Funkigt med Telefunken

TV under 3 000 kronor

Vill du ha en tv som kan ta emot det mest i sändningsväg, då behöver du en med trippeltuner, en Telefunken XH32G101N. Satellit eller kabel spelar ingen som helst roll. Den har en upplösning på 1 366 x 768 pixlar, dubbla hdmi-ingångar och kan visa filmer och foton direkt via usb.

Givetvis ingår fjärrkontroll.

Kostar ca 1 681 kronor hos Amazon Sverige


Smart tv från Philips

TV under 3 000 kronor

Philips smarta tv 32PFS6805/12 ger dig skarp bild tillsammans med ett snyggt yttre. Den grejar full hd och har Philips utjämningsfunktion ”pixel plus”, som vi varmt rekommenderar att ni stänger av, såvida ni inte vill att dyra Hollywood-produktioner ska se ut som om de är filmade med en dv-kamera. Netflix, Youtube och många andra appar finns redan installerade i tv:n.

Kostar ca 2 739 hos ComputerSalg


Smart tv från TCL

TCL

Med TCL 32ES561får du en 32-tums tv som gör sig perfekt i sovrummet eller i sommarstugan. Den är visserligen inte full hd, men med den här stoleken skulle du ändå inte se någon skillnad, såvida du inte sitter 10 centimeter från skärmen, den här tv:n har upplösningen 1 366 x 768 (720p) och har funktioner som Android TV, Prime Video, hdr, Micro Dimming, Dolby Audio och Google Assistant.

Via Android TV har du tillgång till Google Play Store, där du kan hämta hem appar för Netflix, Disney plus, YouTube och mycket mer.

Kostar ca 2 569 kronor hos Amazon Sverige 


Thomson på loftet

Thomson tv

I segmentet 32-tum finns det inte mycket full hd, men som vi tidigare konstaterat spelar det mindre roll med den här storleken. Thomson 32HD3326 hamnar således i 32-tumshörnan, har en upplösning på 1 366 x 768 (720p) och är därmed perfekt för sommarstugan, barnrummet eller vad det nu kan vara (husvagnen?).

TV-tv:n har alla anslutningar som du behöver för din underhållningskväll. Överför och spela upp filmer via usb, anslut en Apple TV via hdmi, eller kolla på tv, Thomson 32HD3326 har trippeltuner: dvb-t2 (markbunden), dvb-c (kabel), dvb-s2 (satellit).

Kostar ca 1 844 kronor hos Amazon Sverige


Skärpa från Sharp

Sharp

Vi lovar att sluta tjata om 720p efter att vi skrivit om den här tv:n, en 32-tums Sharp 32CB6E. För ljudet i tv:n står Harman Kardon, vilket borgar för kvalitet och stöd för Truesurround. Det är dock inte en smart-tv, men det betyder inte heller att det är en korkad tv.

Den har active motion för att förbättra bilden. Det är en smaksak, men vissa tycker att Active motion förvandlar alla filmer till något som liknar Hem till gården, som tur är går det att stänga av. I övrigt har tv:n tre hdmi-anslutningar, dubbla usb-portar, satellitingång samt ett knippe andra anslutningar som möjliggör för tittande i sovrummet.

Kostar ca 2 353 kronor hos Amazon


Fina Philips

Philips

Philips 32PFS560 grejar faktiskt full hd trots sitt lilla format. Den har en ren och minimalistisk design. Det slimmade formatet passar perfekt i sovrummet. Anslut ett usb-minne, en digitalkamera, en mp3-spelare eller någon annan multimedieenhet till usb-porten och ni kan titta på foton, video eller lyssna på musik. Philips Pixel Plus HD-motor fixar och trixar med bildkvaliteten för bättre kontrast. Oavsett om du strömmar en tv-serie eller tittar på en bluray får du skarpare bilder med ljusare vitt och svartare svärta.

Tv:n är redo att ta emot signal från dvb-c, dvb-s, dvb-s2, dvb-t, dvb-t2. Allt som allt parat med ett lågt pris gör Philips 32PFS560 till den perfekta sovrums-tv:n.

Kostar från 2 790 kronor på Prisjakt