Visst kommer du långt med en surfplatta när du ligger i sängen, men de är personliga prylar, perfekt för att själv se en film eller tv-serie. Ibland vill man också dela upplevelsen och då behöver du en tv. Fördelen med en tv i sovrummet är att du kan ligga kvar i sängen och njuta av film en regnig lördagsmorgon eller se den där komedin tillsammans med din partner en fredagkväll.

Då sovrummet oftast är mindre än vardagsrummet behöver du inte en gigantisk tv för att få filmkänsla. Eller om du hellre vill ta med dig tv:n när du åker på camping-tripp, så blir det så mycket enklare att stuva in en liten tv i bilen än en 65-tummare. Idag kan du hitta en bra 32-tummare som kostar under 3 000 kronor. Här är några förslag att ha i sovrummet, på landet eller husvagnen.

Smart tv från TCL

TCL

Med TCL 32ES561får du en 32-tums tv som gör sig perfekt i sovrummet eller i sommarstugan. Den är visserligen inte full hd, men med den här stoleken skulle du ändå inte se någon skillnad, såvida du inte sitter 10 centimeter från skärmen, den här tv:n har upplösningen 1 366 x 768 (720p) och har funktioner som Android TV, Prime Video, hdr, Micro Dimming, Dolby Audio och Google Assistant.

Via Android TV har du tillgång till Google Play Store, där du kan hämta hem appar för Netflix, Disney plus, YouTube och mycket mer.

Kostar 2 153 kronor hos Amazon Sverige 


Thomson på loftet

Thomson tv

I segmentet 32-tum finns det inte mycket full hd, men som vi tidigare konstaterat spelar det mindre roll med den här storleken. Thomson 32HD3326 hamnar således i 32-tumshörnan, har en upplösning på 1 366 x 768 (720p) och är därmed perfekt för sommarstugan, barnrummet eller vad det nu kan vara (husvagnen?).

TV-tv:n har alla anslutningar som du behöver för din underhållningskväll. Överför och spela upp filmer via usb, anslut en Apple TV via hdmi, eller kolla på tv, Thomson 32HD3326 har trippeltuner: dvb-t2 (markbunden), dvb-c (kabel), dvb-s2 (satellit).

Kostar 2 218 kronor hos Amazon Sverige


Smart hub med Samsung

Samsung

SAMSUNG HD LED SMART TV UE32T4305AKXXC är ett namn som får tungan att snubbla, men det är inte namnet du vill åt, utan det är tv:n och tittandet på dina favoritserier när du befinner dig på Böda Camping.

Den här tv:n grejar hdr-material, har stöd för såväl Alexa som Google Assistant och Airplay 2. Storleken på skärmen är 32 tum och upplösningen är 720p. Två högtalare på 10 watt grejar stereoljud med Dolby Digital Plus om filmen har stöd för det. Dubbla hdmi-portar och en usb-port som du kan spela upp film ifrån gör att campingtrippen blir mer uthärdlig.

Tv:n är dessutom utrustad med Samsungs Smarthub, som låter dig kika på Netflix, HBO eller vad det nu kan vara och den har inbyggd digital mottagare, dvb-t2/c.

Kostar 2 790 kronor hos CDON


Skärpa från Sharp

Sharp

Vi lovar att sluta tjata om 720p efter att vi skrivit om den här tv:n, en 32-tums Sharp 32CB6E. För ljudet i tv:n står Harman Kardon, vilket borgar för kvalitet och stöd för Truesurround. Det är dock inte en smart-tv, men det betyder inte heller att det är en korkad tv.

Den har active motion för att förbättra bilden. Det är en smaksak, men vissa tycker att Active motion förvandlar alla filmer till något som liknar Hem till gården, som tur är går det att stänga av. I övrigt har tv:n tre hdmi-anslutningar, dubbla usb-portar, satellitingång samt ett knippe andra anslutningar som möjliggör för tittande i sovrummet.

Kostar 1 896 kronor hos Amazon


Fina Philips

Philips

Philips 32PFS560 grejar faktiskt full hd trots sitt lilla format. Den har en ren och minimalistisk design. Det slimmade formatet passar perfekt i sovrummet. Anslut ett usb-minne, en digitalkamera, en mp3-spelare eller någon annan multimedieenhet till usb-porten och ni kan titta på foton, video eller lyssna på musik. Philips Pixel Plus HD-motor fixar och trixar med bildkvaliteten för bättre kontrast. Oavsett om du strömmar en tv-serie eller tittar på en bluray får du skarpare bilder med ljusare vitt och svartare svärta.

Tv:n är redo att ta emot signal från dvb-c, dvb-s, dvb-s2, dvb-t, dvb-t2. Allt som allt parat med ett lågt pris gör Philips 32PFS560 till den perfekta sovrums-tv:n.

Kostar från 2 690 kronor på Prisjakt