Uppdaterad 30/1 2023 med nya priser och produkter.

Visst kommer du långt med en surfplatta när du ligger i sängen, men de är personliga prylar, perfekt för att själv se en film eller tv-serie. Ibland vill man också dela upplevelsen och då behöver du en tv. Fördelen med en tv i sovrummet är att du kan ligga kvar i sängen och njuta av film en regnig lördagsmorgon eller se den där komedin tillsammans med din partner en fredagkväll.

Då sovrummet oftast är mindre än vardagsrummet behöver du inte en gigantisk tv för att få filmkänsla. Eller om du hellre vill ta med dig tv:n när du åker på camping-tripp blir det mycket enklare att stuva in en liten tv i bilen än en 65-tummare. Idag kan du hitta en bra 32-tummare som kostar under 3 000 kronor. Här är några förslag att ha i sovrummet, på landet eller husvagnen.

Läs även:
Stort test av 4k-tv – heta toppmodeller
Test av 4k-tv – alla under 10 000 kronor


32 tum från Dyon

Dyon Smart 32 XT

Med Dyons Smart 32 XT kan du kolla på de senaste serierna och filmerna från de flesta streamingjättarna. Smart 32 XT är utrustad med Android TV Smartportal, som ger dig en mängd olika appar som Prime Video, Netflix och Youtube.

Panelen är på 32 tum, och har en upplösning på 1 366 x 768 pixlar. Självklart finns det också hdmi- och usb-portar.

Pris: kostar 2 590 kronor hos Amazon Sverige


Styrka från Strong

Strong

Strongs tv med den enkla modellbeteckningen SRT32HC5433 HD är en 32-tums Android TV som har hdr, inbyggd Chromecast, trippelmottagare samt en hel del annat smått och gott.

Ladda ned dina favorit appar från Google Play och streama sedan iväg med Netflix, Disney Plus eller vad det nu kan vara.

Strong har även hdmi arc, så du kan ansluta den till din soundbar utan problem. Dessutom ingår två fjärrkontroller.

Pris: kostar 2 580 kronor hos Amazon Sverige


Smarrigt från Samsung

Samsung UE32T4002AK

Samsungs UE32T4002AK har en led-panel på 32-tum med en upplösning på 1366 x 768 pixlar som drivs av Samsungs HyperReal Engine. Clean View-tekniken säkerställer en högkvalitativ bildförbättring.

UE32T4002AK går även att ställa in i Game-mode, om du tänkt använda en av dess två hdmi-portar för spelande. Det finns även en usb-port om du skulle vilja koppla in usb-minnen eller hårddiskar för att kolla igenom ditt digitala fotoalbum.

Pris: kostar 2 540 kronor hos Amazon Sverige


Full hd från Hitachi

Hitachi

Vad sägs om en 32-tums full hd smart tv från Hitachi. Tänkte väl det! Hitachi HAK4250 har det mesta du behöver i en tv. Stöd för hdr, Android TV, som ger dig tillgång till ett stort utbud av appar, inbyggd ChromeCast och stöd för Google Assistant.

Om inte det räcker lockar den med inbyggd Google Cast, så du kan spela upp direkt från din mobil till tv:n. Utöver det har den flera hdmi-portar, wifi och lite annat smått och gott.

Pris: Från 2 990 kronor via Prisjakt


Smart från Mi

Billiga smart-tv

Vad sägs om en snyggt designad smart tv på 32 tum från Xiaomi? Här får du funktioner som röststyrning, Android TV som operativ system, bildkvalitet och en i princip ramfri tv. Betraktningsvinkeln är 178°, vilket innebär att alla i husbilen/husvagnen/tältet får njuta av filmer från dina favoritappar från Google Play Store, som Netflix, SVT Play, Netflix med mera. Den har också inbyggd Chromecast, så du kan streama innehåll direkt från din smartphone.

Pris: Kostar 2 513 kronor hos Amazon Sverige


Prokrastinera med Procaster

Billiga smart tv

Procaster LE-32F412H är en snygg 32-tums tv med bra bild. Tv:n har dvb-t2 och dvb-c digitala tuners med stöd för hd-kanaler, vilket gör den lämplig för både antenn och kabelhushåll. Procaster LE-32F412H har dubbla hdmi-anslutningar, du kan således koppla in en spelkonsol och en bluray-spelare, för att tillgodose allas behov på campingsemestern eller i sommarstugan. Den har även en usb-port som det går att spela upp film och musik från.

Pris: Kostar från 1 990 kronor via Prisjakt


Funkigt med Telefunken

TV under 3 000 kronor

Vill du ha en tv som kan ta emot det mest i sändningsväg, då behöver du en med trippeltuner, en Telefunken XH32G101N. Satellit eller kabel spelar ingen som helst roll. Den har en upplösning på 1 366 x 768 pixlar, dubbla hdmi-ingångar och kan visa filmer och foton direkt via usb.

Givetvis ingår fjärrkontroll.

Pris: Kostar 1 753 kronor hos Amazon Sverige


Smart tv från Philips

TV under 3 000 kronor

Philips smarta tv 32PFS6805/12 ger dig skarp bild tillsammans med ett snyggt yttre. Den grejar full hd och har Philips utjämningsfunktion ”pixel plus”, som vi varmt rekommenderar att ni stänger av, såvida ni inte vill att dyra Hollywood-produktioner ska se ut som om de är filmade med en dv-kamera. Netflix, Youtube och många andra appar finns redan installerade i tv:n.

Pris: Kostar 2 940 kronor hos ComputerSalg


Smart tv från TCL

TCL

Med TCL 32S615 du en 32-tums tv som gör sig perfekt i sovrummet eller i sommarstugan. Den är visserligen inte full hd, men med den här stoleken skulle du ändå inte se någon skillnad, såvida du inte sitter 10 centimeter från skärmen, den här tv:n har upplösningen 1 366 x 768 (720p) och har funktioner som Android TV, Prime Video Google Assistant.

Via Android TV har du tillgång till Google Play Store, där du kan hämta hem appar för Netflix, Disney plus, YouTube och mycket mer.

Pris: Kostar 2 537 kronor hos Amazon Sverige 


Skärpa från Sharp

Sharp

Vi lovar att sluta tjata om 720p efter att vi skrivit om den här tv:n, en 32-tums Sharp 32CB6E. För ljudet i tv:n står Harman Kardon, vilket borgar för kvalitet och stöd för Truesurround. Det är dock inte en smart-tv, men det betyder inte heller att det är en korkad tv.

Den har active motion för att förbättra bilden. Det är en smaksak, men vissa tycker att Active motion förvandlar alla filmer till något som liknar Hem till gården, som tur är går det att stänga av. I övrigt har tv:n tre hdmi-anslutningar, dubbla usb-portar, satellitingång samt ett knippe andra anslutningar som möjliggör för tittande i sovrummet.

Pris: Kostar 2 399 kronor hos Amazon Sverige