Amazon kom till Sverige tidigare i år men en del av företagets egna produkter såldes fortfarande inte här. En av dessa är den populära mediaspelaren Fire TV, en konkurrent till Googles Chromecast och Apple TV.

Två internationella modeller av stickan börjar säljas: Fire TV Stick och Fire TV Stick 4K Max. Den senare är en ny modell som lanserades i september. Den har bland annat en snabbare processor som ger smidigare navigation i menyerna och stöd för wifi 6. Den billigare modellen saknar stöd för 4k-upplösning.

Båda modellerna har stöd för Dolby Atmos-ljud, men enbart den dyrare har även Dolby Vision för hdr på kompatibla tv-apparater.

Den tillhörande appen Alexa Voice Remote släpps också i Sverige men det handlar inte om Alexa på svenska utan om att öppna för svenska användare att ge röstkommandon på engelska, för de som står ut med det. Om Apples Siri är någon indikation på hur bra det kommer fungera kan det bli användbart för serier och filmer med engelska titlar, men knappast för innehåll med svenska titlar.

Fire TV Stick kostar 450 kronor och Fire TV Stick 4K Max går på 700 kronor. Leveranser ska inledas 17 november.