Det har varit en turbulent tid för e-sportturneringarna den senaste tiden, då pandemin självklart har satt sina spår och planeringen av framtida tävlingar präglats av ovisshet. Nu börjar dock en någorlunda normal vardag att sätta sig, och det är dags för den största Counter-Strike: Global Offensive–turneringen hitills att dra igång.

För tillfället pågår de avgörande matcherna i kvalen för vilka lag som kommer vara med och tävla om den efterlängtade titeln. Två lag har redan tagit sig vidare, Faze och Copenhagen Flames, medan de resterande 14 lagen har två matcher kvar att bevisa om de är värdiga.

Turneringen, som till slut blev bestämd att hållas i den svenska huvudstaden, kommer endast låta sex av dessa 14 lag fortsätta när kvalspelet avslutas på fredagskvällen. Där kommer de att mötas upp av lagen som redan kvalificerat sig till den så kallade ‘’Legends Stage’’.

De fyra sista dagarna av turneringen, 4-7 november, kommer dessutom att ha publik där två av dagarna redan är slutsålda. Det höga trycket på försäljningen visar att CS-supportrarna har suktat efter att återigen befinna sig på läktarna när de bästa lagen i världen visar upp sig.