Uppdaterad: 6/2 2023 med nya priser och produkter.

Högtalare Creative Pebble V3

Creative Pebble V3

Du ska nog inte döma Creatives Pebble V3 efter storleken. De må vara små och nätta, men de levererar 16 watt i toppeffekt, och har en rms på 8 watt. De är även utrustade med Creatives ljudbehandlare Clear Dialog, som lyfter fram samtalen i film och tv-serier, så du behöver inte börja ratta på volymen för att höra vad som sägs i favoritprogrammet. Går att koppla via usb-c, bluetooth eller 3,5-mm ljudingång.

Pris: kostar 395 kronor hos Amazon Sverige

Razer Nommo högtalare

Razer Nommo

Gamingprylar kan ibland vara smaklöst designade, men vi får ändå erkänna att Razer Nommo är rätt stilrena i sin något unika design. Högtalarparet är utrustade med ljudelement på tre tum, samt bakåtriktade basportar för maffigare spelupplevelse. Högtalarna kopplas till 3,5 millimeter ljudingång. Volym och bas styrs via reglage på högtalarens fot.

Pris: kostar 1 097 kronor hos Amazon Sverige


Reddragon

Redragon GS500 Stentor

Redragon är inte bara oförskämt coola, de kan också leverera ljud och musik i parti och minut. Kompakt design gör att du fortfarande får plats med mus, tangentbord och en kopp kaffe på skrivbordet.

Högtalarna är enkla att använda, koppla in via usb och sedan vrider du på volymknappen tills önskad ljudstyrka uppnås. De är också bakgrundsbelysta.

Pris: Kostar 314 kronor hos Amazon Sverige


Presonus

Presonus Eris E3 Active Studio

Skapar du musik på din dator eller redigerar mycket film, då vill du säkert ha bättre högtalare. Som Presonus Eris E3. Med dessa får du ett djupare basljud, och mer detaljerat mellanregister och diskant.

Du kan även finjustera olika element, för att få det perfekta ljudet.

Pris: Kostar 1 176 kronor hos Amazon Sverige


Trust

Trust Gaming

Trust GXT 606 Javv RGB är ett högtalarset som sätter färg och ljud till spelandet. Trots sin kompakta design är GXT 606 Javv fullpackade av stort ljud och kaxig design. Med sin camo-look och de färgade rgb-lamporna är slaget i spelet halvvägs vunnet…eller nåt.

Med sina 12 watt toppeffekt (6 watt RMS ) får du en dimension till musik och ljudeffekter. Ansluts enkelt via usb och fungerar med alla datorer.

Pris: Kostar 299 kronor hos Amazon Sverige


Edifer

Edifier S880DB 2.0

Till skillnad från Trust har Edifer S880DB 2.0 ett mer sobert utseende. Och ett mycket högre pris. Det här är en högtalare som du lika väl skulle kunna placera i bokhyllan som på skrivbordet. Med sina 88 rms-watt ger de här högtalare ett rikt, detaljerat och stort ljud.

Edifer S880DB är utrustad med ett antal ingångar, inklusive rca, aux, usb, optisk, koaxial och bluetooth 4.1. Den lättanvända infraröda fjärrkontrollen låter dig ställa in fyra olika ljudlägen (dynamisk, klassisk, vokal och bildskärm). Dessutom kan du justera bas, diskant och mastervolym med ratten. S880db är ett mångsidigt och kompakt system, perfekta för att använda med datorer eller tv:n.

Pris: 2 527 kronor hos ComputerSalg


Logitech

Logitech Z207

Logitechs Z207 kostar mer men är då trådlösa och kopplas via bluetooth till datorn. Du slipper en massa sladdar som ormar sig över skrivbordet. Om du hellre vill kan du ansluta via 3,5 millimeterporten. Om du inte vill ha dem vid datorn kan du istället ansluta din telefon eller surfplatta till dem.

De ger ett fylligt stereoljud. Fem sms watt fördelade på fyra element fyller rummet med action eller musik och tal. Alla reglage nås enkelt inklusive parkopplingsknappen för bluetooth.

Du kan även ansluta dina hörlurar till hörlursuttaget och lyssna på musik, filmer och spel i total avskildhet.

Pris: Kostar 549 kronor hos Amazon Sverige


Trust Arys 2.0

Trust

Från Trust hittar vi Arys 2.0. Ett par självklara högtalare som inte kostar mycket och som låter mycket bättre än din dator. Maxeffekten är på 28 watt, en stor upplyst volymknapp gör att du enkelt kan kontrollera volymen, även när du sitter i mörker. Framsidan skyddas av ett galler samt att den har 3,5 millimeters ingång, så du kan koppla en mp3-spelare till den. Drivs via usb.

Pris: Kostar 295 kronor hos Amazon Sverige


Logitech Z407

Logitech

Vill du har mer klös i ljudet behöver du en subwoofer. Med Logitech Z407 får du just det – och till ett rimligt pris. Det här 2.1-högtalarsystemet har 80 watt toppeffekt och 40 watt RMS. Digital signalbehandling ger en balanserad ljudprofil och förstärkt bas, så att du får ett mer omslutande ljud. En trådlös kontroll med lång räckvidd låter dig justera ljudet från andra sidan rummet. Det går att ansluta upp till tre enheter via bluetooth, micro-usb och 3,5 mm-ingången.

Pris: Kostar 1 186 kronor hos Amazon Sverige


Trust Arys Soundbar

Trust

Varför ska bara din tv ha en soundbar när även din dator kan ha en? Den här kommer från Trust och passar i princip under alla datorskärmar, dock inte bärbara, såvida du inte tillhör typen som vill att 25 procent av skärmen ska vara täckt. Belyst volymkontroll samt ett metallgaller som skyddar högtalaren. Drivs via usb.

Pris: Kostar 299 kronor hos Amazon Sverige


Logitech Z120

Logitech

Dessa kompakta högtalare får ström via usb och är enkla att koppla in, vilket också gör det lätt att flytta dem från ett rum till ett annat. En smart funktion är att du kan justera längden på sladdarna med hjälp av sladdhanteringen på baksidan av högtalarna. Ström och volym justeras med en enda stor knapp.

Pris: Från 229 kronor via Prisjakt eller 239 kronor hos Webhallen


Creative T15 Wireless

Creative

Creative T15 Wireless har dedikerade tweeters som ger fin diskant, element som ger ett fylligt mellanregister och Basxport-teknik, som ger skönt muller utan subwoofer. Du får många anslutningsmöjligheter, bluetooth, linjeingång samt ett dedikerat hörlursuttag. Bekvämt placerade volym-och tonkontroller kompletterar alla andra smarta funktioner i högtalarsystemet. Och du får med en fjärrkontroll.

Pris: Från 549 kronor via Prisjakt


Edifier R12U

Edifier

Vill du bara ha mer ljud och inte bryr dig så mycket om kvaliteten, då är Edifier R12U för dig. De ser inte mycket ut för världen, men de gör vad de ska göra: ge din dator bättre ljud. Och det vill du ju.

Pris: 137 kronor hos ComputerSalg