2022-05-23: Artiken uppdaterad med nya priser samt tips om högtalare från Creative, Edifier och Logitech.


Creative

Creative Pebble Plus 2.1

Creative Pebble Plus är ett par Pebble som kombinerats med en rejäl subwoofer, som garanterat ger mer flås i basen när du lyssnar på musik eller spelar Call of Duty.

Högtalarna har dubbla far-field-element i 45 graders vinkel som ger distinkt diskant och mellanregister, medan basen lämnas åt subwoofer. Mycket ljud blir det vilket fall som helst.

Kostar ca 314 kronor hos Amazon Sverige


Logitech

Logitech Z207

Logitechs Z207 kostar mer men är då trådlösa och kopplas via bluetooth till datorn. Du slipper en massa sladdar som ormar sig över skrivbordet. Om du hellre vill kan du ansluta via 3,5 millimeterporten. Om du inte vill ha dem vid datorn kan du istället ansluta din telefon eller surfplatta till dem.

De ger ett fylligt stereoljud. Fem sms watt fördelade på fyra element fyller rummet med action eller musik och tal. Alla reglage nås enkelt inklusive parkopplingsknappen för bluetooth.

Du kan även ansluta dina hörlurar till hörlursuttaget och lyssna på musik, filmer och spel i total avskildhet.

Kostar ca 542 kronor hos Amazon Sverige


Edifier

Edifier R12U

Edifier R12U är inte bara snygga, de är tillräckligt små för att kunna tas med på resan och tillräckligt stora för att höja upplevelsennär du exempelvis ser på film på datorn. Högtalarna är designade med en basreflexport för att ge extra oomph i basen.

Volymen sköts enkelt genom en vridbar knapp. Den 3,5-millimeters ingången gör att du kan ansluta en surfplatta eller telefon till högtalarna.

Finns i svart, vitt eller rött.

Kostar ca 201 kronor hos Amazon Sverige


Datorhögtalare

Spela högt med Spkpal

Spkpal S100 pluggas in via usb i datorn för att sedan bjuda dig på både en ljus- och ljudupplevelse. Inuti högtalarna sitter led-belysning som kan blinka i alla möjliga färger. Även om du inte är en spelfantast är det nu dags att släppa sargen och släppa in ljud och ljus i datorrummet.

Kostar ca 260 kronor hos Amazon Sverige


Datorhögtalare

Tech för media

Vill du ha litet ljud som tar liten plats för liten peng, sluta då leta. Media-Tech uppfyller samtliga krav. Med en prislapp under hundralappen kan du inte räkna med hifi-ljud vid datorn, men du kan i alla fall räkna med…eh, ljud.

Från 93 kronor hos PrisjaktTrust Arys 2.0

Trust

Från Trust hittar vi Arys 2.0. Ett par självklara högtalare som inte kostar mycket och som låter mycket bättre än din dator. Maxeffekten är på 28 watt, en stor upplyst volymknapp gör att du enkelt kan kontrollera volymen, även när du sitter i mörker. Framsidan skyddas av ett galler samt att den har 3,5 millimeters ingång, så du kan koppla en mp3-spelare till den. Drivs via usb.

Kostar ca 251 kronor hos Amazon Sverige


Logitech Z407

Logitech

Vill du har mer klös i ljudet behöver du en subwoofer. Med Logitech Z407 får du just det – och till ett rimligt pris. Det här 2.1-högtalarsystemet har 80 watt toppeffekt och 40 watt RMS. Digital signalbehandling ger en balanserad ljudprofil och förstärkt bas, så att du får ett mer omslutande ljud. En trådlös kontroll med lång räckvidd låter dig justera ljudet från andra sidan rummet. Det går att ansluta upp till tre enheter via bluetooth, micro-usb och 3,5 mm-ingången.

Kostar ca 874 kronor hos Amazon Sverige


Trust Arys Soundbar

Trust

Varför ska bara din tv ha en soundbar när även din dator kan ha en? Den här kommer från Trust och passar i princip under alla datorskärmar, dock inte bärbara, såvida du inte tillhör typen som vill att 25 procent av skärmen ska vara täckt. Belyst volymkontroll samt ett metallgaller som skyddar högtalaren. Drivs via usb.

Kostar ca 220 kronor hos Amazon Sverige


Logitech Z120

Logitech

Dessa kompakta högtalare får ström via usb och är enkla att koppla in, vilket också gör det lätt att flytta dem från ett rum till ett annat. En smart funktion är att du kan justera längden på sladdarna med hjälp av sladdhanteringen på baksidan av högtalarna. Ström och volym justeras med en enda stor knapp.

Från 174 kronor hos Prisjakt


Creative T15 Wireless

Creative

Creative T15 Wireless har dedikerade tweeters som ger fin diskant, element som ger ett fylligt mellanregister och Basxport-teknik, som ger skönt muller utan subwoofer. Du får många anslutningsmöjligheter, bluetooth, linjeingång samt ett dedikerat hörlursuttag. Bekvämt placerade volym-och tonkontroller kompletterar alla andra smarta funktioner i högtalarsystemet. Och du får med en fjärrkontroll.

Från 604 kronor på Prisjakt


Edifier R12U

Edifier

Vill du bara ha mer ljud och inte bryr dig så mycket om kvaliteten, då är Edifier R12U för dig. De ser inte mycket ut för världen, men de gör vad de ska göra: ge din dator bättre ljud. Och det vill du ju.

Från 186 kronor hos Prisjakt