Med en vakuumförpackare kan du smidigt och enkelt hålla maten fräsch upp till fem gånger längre än vanligt. De innesluter färskhet, stänger ute luft, fukt och förhindrar frysbränna. Och principen är enkel – luften sugs ur påsen som sedan försluts. Den vakuumförpackade maten är därefter skyddad mot luftens syre som annars påskyndar nedbrytningen. Resultatet blir helt enkelt mat som håller längre, så om du vill bidra till att minska på matsvinnet är en vakuumförslutare det perfekta instrumentet. Här är sex intressanta modeller i olika prisklasser.

Caso VC10

Caso VC10

Vakuumförpackaren VC10 från Caso kan du enkelt och praktiskt packa dina matvaror när de ska frysas eller förvaras i kylskåpet. Eller varför inte en marinera köttet inför helgmyset? Med hjälp av vakuumförslutningen tränger den smaksättande marinaden djupt in i köttet. Caso VC10 passar perfekt till de flesta matvaror, även fisk till grönsaker och frukt.

Kostar 626 kronor hos Amazon Sverige


Foodsaver VS3190X

Foodsaver

Kort- eller långvarig förvaring – VS3190X Stainless Sealer har flera praktiska funktioner som gör maskinen otroligt lätt att använda. All luft sugs ut ur påsarna och ett bergfast vakuum skapas som håller maten färsk längre. Modellen har inbyggd förvaring av plastrullar, låsmekanism och pulsfunktion för större precision.

Kostar 2 295 kronor hos Bagaren & Kocken


OBH Nordica 7963 Food Sealer Pro

OBH Nordica

Vakuumpackare i rostfritt stål som enligt tillverkaren håller matvaror färska upp till fem gånger längre än konventionella förvaringsmetoder. Erbjuder en så kallad “Gentle”-inställning som kan användas när du vill förpacka mer ömtåliga matvaror. OBH Nordica Food Sealer PRO kirrar både torra och flytande matvaror och påsarna kan användas både i mikrovågsugn samt i sjudande vatten. För extra hållbarhet har den dubbelförsegling av påsarna.

Kostar från 1 896 kronor hos Prisjakt


Magic Vac Jumbo 30

Magic Vac Jumbo 30

Jumbo 30 är en riktig proffsmaskin avsedd för kommersiellt bruk men fungerar givetvis även lika bra för hemmabruk. Maskinen kan antingen fungera helt automatiskt eller med manuell precision. Maskinen har dubbla pumpar, chassi i rostfritt stål, vattentät panel och är byggd för att användas mycket och ofta. Flexibiliteten gör Jumbo 30 till ett bra alternativ även vid sous vide-matlagning. Vidare ska den fungera med de flesta påsar och rullar på marknaden och maximal påsbredd är 30 centimeter. Som grädde på moset har Jumbo 30 även uttag för paketering i burkar och flaskor.

Kostar 5 195 kronor hos Elgiganten


AEG VS4-1-4AG

AEG

Liten och snabb prispressare med 75 watt värmeeffekt och som förseglar påsen på runt 15 sekunder. Säkerställer en optimal försegling genom en pulsfunktion som ska förhindra uppkomsten av luftbubblor. Modellen arbetar även relativt tyst, som mest 64 dBA och med låg vikt och ett kompakt format passar den i de flesta kök.

Kostar 490 kronor hos Amazon Sverige