Testad produkt: Bowers & Wilkins PX7
Pris: Från 3 208 kronor hos Amazon Sverige

Bowers & Wilkins PX7 är ett par over ear-hörlurar med brusreducering i samma stil som exempelvis Bose Noise Cancelling Headphones 700 och Sony WH-1000XM3. Eller för den delen även Puresense NCX-900. Prismässigt spelar dock B&W PX7 med sin prislapp på 4 400 kronor snarare i samma liga som de två förstnämnda.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Bowers &Wilkins PX7 låter helt fantastiskt bra, oavsett vilken typ av musik du lyssnar på. Även brudreduceringen och batteritiden imponerar. Men det finns även några småsaker att anmärka på, som en något tveksam komfort, bristfälliga mikrofoner vid telefonsamtal och en lite funktionsfattig app. På det hela taget är det dock ett par hörlurar vi rekommenderar.

Positivt

  • Fantastiskt ljud
  • Bra brusreducering
  • Bra batteritid

Negativt

  • Något tveksam komfort
  • Högt pris
  • Ingen EQ
B&W PX7 är plattbara men inte vikbara, så de är inte riktigt lika lätta att ta med som till exempel Bose QC35 II. Viktmässigt ligger de också med sina 302 gram en liten bit över konkurrenterna. Puresense NCX-900 väger 230 gram och Sony WH1000XM3 255 gram.
M3 rekommenderar

Komforten är också en av de små svagheter som B&W PX7 har. Inte så att de är direkt obekväma att ha på huvudet, men de sitter inte lika skönt och behagligt som Bose QC35 II (vilka i och för sig är extremt bekväma). Med tanke på prislappen hade vi förväntat oss mer.

Knappdesignen på B&W PX7 är dock bra. Trots att de är diskreta är knapparna tydliga och lätta att komma åt och trycka på. De är också lagom känsliga. På vänstra hörluren finns en enda knapp för att slå på och av brusreduceringen (och växla mellan olika brusreduceringslägen), på högra finns tre knappar för att styra uppspelningen, ändra volymen och ta emot/avsluta samtal. Där finns även en knapp för att sätta och och stänga av hörlurarna.

På hörlurarna finns även ett uttag för att ansluta en 3,5 millimeters ljudkabel (det krävs dock batteriström även för att kunna använda hörlurarna med ljudkabel).

Batteritiden är för övrigt riktigt bra, upp till 30 timmar med brusreducering påslagen.

B&W PX7
Knapparna är diskreta men samtidigt lätta att komma åt och trycka på.

Fantastiskt ljud

När det gäller ljudet finns det inget att anmärka på. Tvärtom! B&W PX7 låter helt enkelt fantastiskt bra. Basen är tung och djup, utan att skrälla vid högre volymer. Diskanten är krisp och klar och mellanregistret tydligt och rent. Det är en ljudkvalitet som verkligen imponerar.

Detta märks mest när du lyssnar på musik, men även vid lyssnande på ljudböcker, poddar eller vid telefonsamtal. Tyvärr håller inte mikrofonerna samma höga klass och ljudet upplevs som lite murrigt och dämpat för den som blir uppringd.

Brusreduceringen däremot är riktigt bra, och det går att ställa in olika nivåer beroende på var du befinner dig och hur mycket omvärldsljud du vill släppa igenom. Detta görs antingen snabbt och smidigt med knappen på vänstra hörluren eller inne i appen.

Denna app är helt okej, men något funktionsfattig. Det finns exempelvis ingen EQ och det går inte att ställa in nya funktioner för knapparna på hörlurarna.

Med tanke på prislappen hade vi hoppats slippa några skönhetsfläckar, men ljudet lever i alla fall upp till förväntningarna med råge.

Specifikationer

Produkt: Bowers & Wilkins PX7
Testad: November 2021
Tillverkare/kontakt: Bowers & Wilkins, bowerswilkins.com
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Mikrofon: Ja
Anslutning via ljudkabel: Ja (kabel medföljer)
Färg: Svart (Space grey) och silver
Vikt: 302 gram.
Vikbara: Nej
Plattbara: Ja
Batteritid med brusreducering: Upp till 30 timmar
Pris: Från 3 208 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5