Andra generationen Nest Hub släpptes tidigare i år och innehåller en radarbaserad teknik för sömnspårning kallad Soli. Nu meddelar Google att en uppdateringen av mjukvaran håller på att rullas ut med flera förbättringar.

För det första har Googles utvecklare tränat en maskininlärningsalgoritm att korrekt kunna avgöra i vilket stadium av sömncykeln du befinner dig, och Nest Hub kan därmed visa när under natten du har sovit djupt, slumrat eller i så kallad rem-sömn.


Annons: Missa inte vårt specialnummer om smarta hemmet


En annan funktion i andra generationens Nest Hub är spårning av ljud som hostningar, snarkningar och annat. Tidigare har den inte gjort skillnad på varifrån dessa ljud kommer, men i den nya uppdateringen begränsas analysen till de ljud som beräknas komma från ditt kalibrerade sömnområde (exempelvis din halva av sängen om du delar säng med en partner). Det här ska göra att ljud från en partner, ett husdjur i rummet eller någon annan i hemmet kan ignoreras.

Google meddelar också att en uppdatering i december kommer lägga till stöd för meditationsövningar tack vare ett samarbete med Calm.

Sömnspårningen i Nest Hub kommer vara gratis till åtminstone slutet av 2022, men därefter planerar Google att inkludera det som en del av Fitbit Premium-abonnemanget.

Missa inte vårt test: Nya Google Nest Hub passar utmärkt i sovrummet