Testad produkt: Philips Fidelio L3
Pris: Från 2 227 kronor via Prisjakt

Precis som nyligen testade Bowers & Wilkins PX7 är Philips Fidelio L3 ett par over ear-hörlurar med brusreducering. Prismässigt befinner de sig också i ungefär samma prisklass, även om Philips Fidelio L3 med sitt cirkapris på 3 500 kronor är 900 kronor billigare.

Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Philips Fidelio L3 låter utmärkt, har en bra brusreducering, imponerande batteritid och välfungerande styrning via knappar och touchkontroller. Och trots att de är relativt tunga sitter de bekvämt på huvudet. Bara några små detaljer hindrar dem från att få högsta betyg.

Positivt

  • Ljudet
  • Brusreduceringen
  • Batteritiden
  • Smarta funktioner

Negativt

  • Relativt tunga
  • Högt pris
M3 rekommenderar

Philips Fidelio L3 är ett par rejäla och robusta hörlurar som väger en hel del (relativt sett). De har en vikt på 363 gram, att jämföra med exempelvis B&W PX7 som väger 302 gram eller Sony WH1000XM3 som väger 255 gram. Men trots tyngden sitter de riktigt bekvämt på huvudet. Inte i klass med (de extremt bekväma) Bose QC35 II, men bättre än just B&W PX7. Och precis som dessa är Philips Fidelio L3 plattbara men inte vikbara, vilket gör dem otympligare att ta med (särskilt med tanke på vikten).

Styrningen av Philips Fidelio L3 sker genom en ovanligt lyckad kombination av knappar och touchkontroller. Knapparna, som är tydliga och lättåtkomliga sätter på/stänger av hörlurarna, startar röststyrning och växlar mellan olika brusreduceringslägen.

Med touchkontrollerna går det att starta och stoppa uppspelningen, hoppa framåt, bakåt, höja och sänka volymen, samt ta emot och avsluta samtal. Dessutom finns en mycket smart funktion där du genom att sätta handflatan framför touchkontrollen direkt både pausar uppspelningen och stänger av brusreduceringen, vilket gör att du snabbt kan svara om du skulle bli tilltalad när du har hörlurarna på.

Både touchkontrollerna och knapparna är lätta att använda, lagom känsliga och lätta att komma åt. Det enda som saknas är egentligen möjligheten att själv kunna programmera deras funktioner.

Philips Fidelio L3
Touchstyrningen fungerar ovanligt bra.

Mycket bra ljud

Appen till Philips Fidelio L3 är lättanvänd och helt på svenska. Det går som sagt visserligen inte att programmera om knapparna eller touchkontrollerna, men appen har ändå nyttiga funktioner, som att kunna styra brusreduceringen, ställa in automatisk avstängning och avaktivera touchkontrollerna. Dessutom finns här en equalizer för att finjustera ljudet.

Ljudet är också mycket bra, även utan finjustering. En bra bas, klart och tydligt mellanregister och krisp diskant. Det når dock inte riktigt upp i samma klass som ljudet hos B&W PX7. Framförallt är det basen som är svagare och mindre distinkt. B&W PX7 hade å andra sidan ett ovanligt bra ljud.

Ljudkvaliteten är hög oavsett om du lyssnar på olika typer av musik, ljudböcker eller poddar. Också telefonsamtalen håller högsta kvalitet ljudmässigt åt båda håll.

Även brusreduceringen håller högsta klass och det går att styra hur mycket omvärldsljud du vill släppa igenom. Detta görs antingen snabbt och smidigt med knappen på hörluren eller inne i appen.

Slutligen finns på hörlurarna även ett uttag för att ansluta en 3,5 millimeters ljudkabel (medföljer i paketet). Vi konstaterar också att batteritiden är riktigt bra, upp till 32 timmar med brusreducering påslagen.

Philips Fidelio L3 är ett par riktigt bra hörlurar med bara ett par små minustecken. Vi rekommenderar dem varmt!

Specifikationer

Produkt: Philips Fidelio L3
Testad: November 2021
Tillverkare/kontakt: Philips, philips.se
Anslutningar: Bluetooth 5.1
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Mikrofon: Ja
Stöd för röststyrning: Ja (Alexa och Google assistant)
Anslutning via ljudkabel: Ja (kabel medföljer)
Färg: Svart
Vikt: 363 gram
Vikbara: Nej
Plattbara: Ja
Batteritid med brusreducering: Upp till 32 timmar
Pris: Från 2 227 kronor via Prisjakt

Betyg 4,5 av 5