Under tisdagen publicerade Wall Street Journal en rapport som påstår att Activision Blizzards vd Bobby Kotick sedan länge kände till anklagelser om sexuella trakasserier, våldtäkt och annat som de senaste månaderna har skakat företaget.

Förutom att Bobby Kotick senare har påstått att han inte kände till problemen rapporterar Wall Street Journal att han undvek att berätta för styrelsen om anklagelserna. Det sägs ha fått amerikanska finansmyndigheten SEC att dra igång en utredning.

Utvecklare och andra anställda på företaget, som redan har tvingat flera högt uppsatta personer att sluta, begär nu att även vd:n avgår eller sparkas av styrelsen, rapporterar Polygon. Över hundra anställda demonstrerade utanför företagets högkvarter och många som jobbar hemifrån valde också att logga ut för att delta i protesterna.

– Vi har infört en egen nolltoleranspolicy. Vi kommer inte låta oss tystas innan Bobby Kotick har ersatts som vd, och vi står fast vid vårt ursprungliga krav på en utomstående granskning gjord av en organisation som har valts av oss anställda, skrev en grupp anställda på Twitter.