Varde ljus

Philips Hue startpaket

Tänk att vi har kommit så långt i utvecklingen, att vi numera kan säga åt lamporna att tända sig själva. Åtminstone med Philips Hue-serien, vars startpaket innehåller allt du behöver för att komma igång med smart belysning hemma. Styrs via rösten (genom synkning av Homekit, Alexa och andra smarta assistenter) eller via Philips Hue-appen.

Kostar 1 295 kronor hos Cdon


Läs även: Test av smarta lampor


Helt trådlös

Wally

Här kommer något vi inte ser alltför ofta – en trådlös lampa som är helt oberoende av grenuttag för ström. Därmed kan du placera denna lampa var du än behagar i ditt hem, som de mest avlägsna hörnen.

Kostar från 442 kronor på Prisjakt.se


Lagom stort startpaket

Startpaket smart belysning

Detta startpaket är lagom stort för dig som vill testa på appstyrda ljussystem. Allt du behöver göra är att synka lamporna till den tillhörande appen och ställa in din dygnsrytm. Sedan kan du luta dig tillbaka och låta tekniken sköta resten. Smidigt, va?

Kostar 1 599 kronor hos Amazon.se


16 miljoner färger till din tjänst    

LED-lampa

Wifi-anslutna led-lampor är något vi inte kan få nog av. Speciellt när de inte kräver egna appar utan istället styrs helt via Google Assistent. Dessa låter dig dekorera ditt hem med ett urval på 16 miljoner olika färger, vilket inte är fy skam.

Kostar 149 kronor hos Kjell & Company


Fixa stämningen med spotlights

Spotlights

För den som vill ha bra takljus men också möjligheten att sikta in spotlights på olika objekt kan nog Hue Centris från Philips göra susen. Variera riktning och skapa ett riktigt unikt och dynamiskt vardagsrum.

Kostar 3 520 kronor hos Proshop


Sluta inte apa dig

Aplampa

Denna lampa är inte särskilt smart, men motivet var så pass coolt att vi ändå ville ha med det. Med en aplampa i hemmet kommer du garanterat att dra till dig en del uppmärksamhet. Finns även i svart, för en naturligare look som eventuellt skrämmer besökande vänner och bekanta.

Kostar från 1 818 kronor på Prisjakt.se


Snygg och smart taklampa

HUE

En supersnygg och diskret taklampa är nästan ett måste i vardagsrummet, och varför inte då en som kan styras trådlöst? Denna avger alla olika typer av vitt sken du behöver under en hel dag och kan ställas in till mycket mer än så via Hue Bridge.

Kostar från 1 902 kronor på Prisjakt.se


Låt intelligente Phil lysa upp din vardag

Intelligente Phil

Dessa smarta lampor är för ovanlighetens skulle knutna till ett eget smart system istället för de stora från Google och Amazon. Men det betyder inte att de är sämre för det – du får nämligen både varmvit belysning för mysiga stunder och kallvita när du behöver fokusera på arbetet. Eller något mittemellan, det här bestämmer du själv via den tillhörande appen.

Kostar 99 kronor hos Boiq.se