Våra tester av Sudios produkter har verkligen bjudit på en berg- och dalbana. Från de riktigt bra true wireless-hörlurarna Sudio Ett (som fick en 4:a i betyg), via högtalaren Sudio Femtio (3:a i betyg) till besvikelsen Sudio Nio (2:a i betyg).

Betyg 3 av 5

Omdöme

Sudio T2 har en skön passform och en bra batteritid, men inga egentliga fördelar i övrigt. Med tanke på prisklassen är både ljud och brusreduceringen helt okej, men inte mer än så. Vi saknar också en tillhörande app och är inte överförtjusta i touchkontrollerna.

Positivt

  • Skön och bra passform
  • Bra batteritid

Negativt

  • Ingen app
  • Svårstyrda
Med de nya true wireless-hörlurarna Sudio T2 tar man ett steg uppåt igen, även om de inte är riktigt så bra som vi hade hoppats med tanke på prislappen.

Bra passform

Utformningen av Sudio T2 är mer kompakt än Sudio Ett och Sudio Nio, då T2 saknar de senares utstickande lilla ”pinne”. Istället påminner de om exempelvis Philips TAT8505 i formen, dock inte lika runda.

Men trots att de även viktmässigt ligger nära Philips TAT8505 (5,5 gram per hörlur för Sudio T2 mot 6 gram för TAT8505), sitter T2-hörlurarna riktigt bekvämt och stadigt i öronen. Med i paketet finns fyra olika par ”pluppar”, från XS till L. Det är ett okej antal, men några fler att välja på (och gärna av olika typ som hos Sudio Nio) hade förstås inte skadat.

Sudio T2
Sudio T2 har en bekväm passform.

Däremot är vi besvikna på touchkontrollerna hos Sudio T2. Det är visserligen positivt att det går att starta/stoppa uppspelningen såväl som att hoppa framåt och bakåt och höja/sänka volymen. Men då det krävs upp till trippelklick för att göra detta och då touchkontrollerna inte är så precisa innebär det alltför ofta att det blir fel. Istället för att höja volymen råkar vi exempelvis ofrivilligt hoppa framåt i spellistan.

Även styrningen av brusreduceringen är osmidig. För att växla mellan de tre olika lägena måste man hålla fingret mot touchkontrollen minst en sekund för varje växling. Det låter kanske inte så farligt, men känns förvånansvärt omständligt när man väl använder hörlurarna.

Och eftersom Sudio T2 tyvärr inte har någon app går det inte att sköta detta (eller annat) via den heller. Appavsaknaden gör också att Sudio T2 saknar en Equalizer, vilket är något som hade behövts.

Okej ljud och brusreducering

För även om ljudet i Sudio T2 inte på något sätt är dåligt, är det heller inte speciellt bra (vilket till viss del hade kunnat åtgärdas via en EQ). Det är ett okej ljud som framför allt lider av en lite för svag och tunn bas. Med tanke på prislappen hade vi förväntat oss mer.

Samma sak gäller för brusreduceringen. Den är inte dålig, men imponerar inte heller. Den gör jobbet, men inte mer. Likaså ljudkvaliteten vid telefonsamtal. Varken bra eller dålig, mest bara ett ”jaha, det var väl okej”.

Sudio T2 lider dock inte av Sudio Nios problem med anslutningen till ljudkällan. Och det finns heller inte något att invända emot när det gäller batteritiden på upp till 7,5 timmar per laddning (35 timmar totalt).

Totalt sett är det dock svårt att rekommendera Sudio T2. Det är visserligen inte några dåliga hörlurar, men det finns gott om true wireless-hörlurar som är bättre, särskilt med tanke på prislappen.

Specifikationer

Produkt: Sudio T2
Testad: November 2021
Tillverkare/kontakt: Sudio, sudio.se
Anslutningar: Bluetooth 5.2
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Nej
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Nej
Stöd för röststyrning: Nej
Färger: Svart, vit, grön, sand
Vikt (två hörlurar): 11 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 37 gram
Batteritid totalt: 35 timmar
Batteritid per laddning: 7,5 timmar
Cirkapris: 1 299 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 3 av 5