Uppdaterad: 1/2 2023 med nya priser och produkter


Halkfri och robust

Gerber

Här har vi en allround-kniv från Gerber som fungerar ypperligt för såväl jakt och andra överlevnadsaktiviteter som för skärarbeten och snideri. Det raka bladet är av rostfritt stål och har keramisk beläggning. Handtaget är i sin tur av gummi och nylon, vilket garanterar säkert grepp i alla situationer.

Pris: 1 299 kronor hos Amazon Sverige


Något som får plats i fickan

Fickkniv

Här är en variant som enkelt får plats i fickan. Precis som med andra fickknivar värda namnet innehåller Victorinox ett antal behjälpliga funktioner. Vad sägs om två blad i olika storlekar, korkdragare, konservöppnare och sax, för att nämna några? En solklar investering för den blivande skogsmänniskan.

Pris: Kostar 598 kronor hos Amazon Sverige


Den klassiska morakniven

Kansbol Dala Red Edition morakniv

Talar vi om knivar, kan vi ju inte annat än att börja med den klassiska morakniven. Knivarna började tillverkas uppe i Mora redan i slutet av 1800-talet, och tack vare den höga kvaliteten har produktionen lyckats hållas igång sedan dess. Den här Kansbol-modellen kommer med ett mjukt friktionsgrepp i polymer och ett 2,5 mm tjockt knivblad i återvunnet rostfritt stål. Det röda skaftet och fodralet sticker även ut bland vegetationen, en perfekt kniv för nästa vildmarkstur.

Pris: 425 kronor hos Morakniv


Det rustika alternativet

Kero Polarkniv

Knivar behöver inte alltid vara det mest teknologiskt avancerade verktyget. Det behövs inga skaft i polymerer och fodral i diverse kolfiber, ibland räcker det med ordentligt hantverk. Som med den här Polarkniven från Kero. Kniven, med ett blad på 7,7 centimeter, har ett skaft av renhorn och masur, och knivslidan är i läder.

Pris: 870 kronor hos Kero


Klassisk fällkniv

Buck 110 Folding Hunter

110 Folding Hunter är en klassisk fällbar kniv från Buck, ett företag som har över 110 års erfarenhet av knivtillverkning. Den här modellen lanserades 1964 och säljs än idag. Den låsbara fällkniven gjorde Buck branschledande – en ställning som de kan stoltseras med än i dag. Vass är den också.

Pris: 1 663 kronor hos Amazon Sverige


En pålitlig vildmarkskniv

Kniv

Svenska Fällkniven är inte bara kunglig hovleverantör av knivar till det svenska flygvapnet, utan även försäljare av konsumentknivar av hög kvalitet. Ett exempel är Frej, vars tjocka knivblad består av laminerat VG10-stål. Med andra ord – en kniv med riktigt bra skydd mot rost. Vidare är kniven även utrustad med ett riktigt snyggt läderhandtag av äkta oxhud.

Pris: Från 4 221 kronor via Prisjakt


Bli nästa Bear Grylls

Bear Grylls-kniv

Har du funderat på att ta upp kampen mot vildmarken, precis som äventyraren och tv-personligheten Bear Grylls? Nu kan du känna ännu mer samhörighet, med hjälp av den officiella Bear Grylls-kniven från Gerber. I likhet med företagets andra knivar är även denna en perfekt följeslagare vid camping, vandring eller jakt. Huruvida den gör dig lika skillad som Bear förtäljer inte historien.

Pris: Kostar 538 kronor hos Amazon Sverige


Klassisk jaktkniv

Klassisk kniv

Knivar måste nödvändigtvis inte alltid ha fällfunktion. Ta denna specialdesignade jaktkniv till exempel. Handgjord, stilren och med ett handtag tillverkat av finaste rotträ. Bladet är hela 17,78 cm långt och skyddas väl av ett medföljande läderfodral.

Pris: Kostar 899 kronor hos Amazon Sverige


Två blad är bättre än ett

Två blad är bättre än ett

En praktisk jaktkniv som inte har ett, utan två blad på vardera sida av handtaget. Det större är ett sedvanligt vasst blad, medan det lilla är tandat. Därmed har du två superba alternativ för olika ändamål. Bägge är dessutom skyddade genom ett pivotlås. Väl hopfälld förvaras kniven i ett reflekterande nylonhölster.

Pris: Kostar 742 kronor hos Amazon Sverige