Trådlös och multifunktionell

Meater

Först ut är den helt trådlösa mätaren med det något ordvitsiga namnet Meater. Fungerar i ugnen eller grillen och skickar information direkt till den tillhörande mobilappen. Appen ger dig i sin tur livedata över köttets temperatur och annan information om tillredningen. Ett måste för köttfantasten!

Pris: 1 290 kronor hos Cdon

Två till priset av ett

Två sonder

En mer klassisk variant med två tillhörande sonder, där den ena används för omedelbar avläsning och den andra för mätning i realtid. Har en inbyggd pip-funktion som varnar om temperaturen i ugnen är högre än den förinställda.

Pris: 208 kronor hos Amazon

För multitaskaren

Termometer

Denna smarta termometer samlar ihop information från sex olika sonder samtidigt, för att sedan skicka den vidare till din telefon eller surfplatta. Komplett med elva olika inställningar för alla sorters olika köttyper – följ rekommendationerna eller skapa egna förinställda lägen. En pryl att använda året runt, med andra ord.

Pris: 372 kronor hos Amazon

Lättanvänd och ultrasnabb

Tvåudd

Ibland vill vi bara ha något som är snabbt och enkelt, exempelvis denna ”tvåudd” till termometer. Den är försedd med de allra viktigaste funktionerna direkt i själva handtaget. Därmed slipper du fippla med externa mottagare eller mobiltelefoner. Ett snabbt stick på 2–3 sekunder är allt som behövs för att mäta köttemperaturen.

Pris: 1 386 kronor hos Amazon

Walkie-talkie på köpet

Gul termometer

Nja, kanske inte riktigt. Däremot slipper du använda mobilen, då detta kit redan inkluderar en walkie-talkie-liknande mottagare som ger dig all information du kan tänkas behöva kring köttet du tillagar. Eller kötten, då den skickar informationen från bägge sonderna separat.

Pris: 513 kronor hos Amazon

Originalet

Termometer

Den sedvanliga, enkla modellen vars enda funktion är att ge dig korrekt information, ett par sekunder efter att du stuckit in den i köttbiten vill säga. Det hindrar dock inte termometern från att bjuda på andra ypperliga, nödvändiga funktioner. Sonden är exempelvis fällbar, vilket underlättar för dig som vill ha med termometern till stugan eller semestern. Den är dessutom utrustad med magneter och öglor, för mer flexibel förvaring.

Pris: 597 kronor hos Amazon

En sond är allt som behövs

Sond

Här kommer ännu en klassisk modell med det allra viktigaste, nämligen en liten dosa med färgskärm kopplad till en sond. Självklart rostfri och klarar upp till 270 grader Celsius. Själva dosan har inbyggt stativ, men också magneter om du hellre fäster den vid ugnen.

Pris: 276 kronor hos Amazon

Stilren med väl upplyst skärm

Stilren köttermometer

Och så avslutningsvis, ett stilrent kit för dig som vill matcha dina mörka vitvaror. Egentligen finns det inte mycket som skiljer denna variant åt från andra liknande produkter. Sändaren synkar exempelvis automatiskt till din mobiltelefon via bluetooth. Den tillhörande appen låter dig i sin tur ställa in temperaturintervall och timer, också det i vanlig ordning. Ibland måste vi dock få tillåta oss att välja efter yta.

Pris: 500 kronor hos Amazon