The Matrix var banbrytande när den hade premiär. Filmen introducerade ”bullet time”, en spektakulär slow motion-effekt som fick biobesökarna att sätta popcornen i halsen. Trots att den första filmen har 23 år (!) på nacken känns effekterna lika innovativa än idag. Om du inte har sett trailern till kommande The Matrix Resurrections, kan du göra det här.

The Matrix

The Matrix

Om Neo tar den röda tabletten får han veta sanningen om The Matrix och den värld han tror sig leva i. Tar han den blå tabletten glömmer han vad han vet och fortsätter leva sitt liv i total ovisshet. Oscarbelönad och stilbildande film om en värld där maskinerna tagit över och rebellgrupperna som bekämpar dem.

Se The Matrix här på HBO Max
Se The Matrix här på SF Anytime
Se The Matrix här Cmore
Se The Matrix här på Itunes


Matrix reloaded

The Matrix Reloaded

Neo har 72 timmar på sig att förstöra de 250 000 destruktiva sonder han vet är utskickade. Under tiden måste han också bestämma sig för hur han ska rädda Trinity från det mörka öde hans drömmar förutspår att hon kommer att drabbas av.

Se The Matrix Reloaded här på HBO Max
Se The Matrix Reloaded här på SF Anytime
Se The Matrix Reloaded här Cmore
Se The Matrix Reloaded här på Itunes

Här är nyheterna som kommer till Viaplay i december!


Matrix Revolutions

The Matrix Revolutions

Kriget drabbar den underjordiska staden Zion, där de sista människorna håller sig gömda. Neos krafter har sinat och han driver omkring i ett ingenmansland mellan Matrix och Maskinvärlden, där Matrix skapats. Morpheus börjar grubbla på om inte Neo, i vilken han investerat ett helt livs tro, bara kanske är ytterligare ett system för kontroll skapat av arkitekterna bakom Matrix.

Se The Matrix Revolutions här på HBO Max
Se The Matrix Revolutions här på SF Anytime
Se The Matrix Revolutions här Cmore
Se The Matrix Revolutions här på Itunes