Google har publicerat ett blogginlägg om kommande nyheter i Android, skrivet av interaktionsdesignern Tiffany Yang. I inlägget går hon igenom en rad funktioner som ska dyka upp i Android under de kommande veckorna och i vissa fall månaderna.

”Family Bell” kallar företaget en ny funktion med samlade notiser och alarm för familjemedlemmar anslutna till familjedelning. Vem som helst i familjen kan ställa in gemensamma påminnelser och alarm som alla sedan hör.

Tre nya widgetar för hemskärmen på Android 12 kommer också: Google Play Böcker, Youtube Music och Google Foto Personer och Husdjur.

Google Foto får utöver en widget även en ny minnen-funktion liknande Apples, som automatiskt samlar utvalda bilder och videor från olika tillfällen som jul och nyår.

Android Auto får flera förbättringar, bland annat ska stödet för digitala bilnycklar som först presenterades i somras nu börja aktiveras i utvalda länder på Pixel 6 och Galaxy S21 med kompatibla BMW-modeller.

När du inte har använt en app på ett tag kommer Android snart att nollställa dess integritetsinställningar. Om du till exempel installerade en app och gav den åtkomst till kontakter eller annat men sedan inte har öppnat den på flera månader kommer tillstånden dras tillbaka och om du öppnar appen igen måste den be om tillstånd på nytt.