Efter två års väntan är det återigen dags för de professionella Rocket League-spelarna att ställas öga mot öga i höst-majorturneringen. På plats är det många välbekanta ansikten men också flera nya spelare som har kommit upp till ytan under den så kallade online-eran. Även nya regioner har fått chansen att bidra med egna lag. Tokyo Verdy Esport är asiatiska regionens första lag att delta och Sandrock Gaming deltar från Mellanöstern.

De två favoritrankade regionerna, Europa och Nordamerika, har haft blandad framgång där de definitivt har stött på motstånd hos de mindre regionernas deltagare som de inte räknat med. Endpoint, rankade etta i EU, blev slagna i deras första match av australiensarna i Renegades och publikfavoriten G2 från Nordamerika blev överkörda av debutanterna i Sandrock Gaming.

Den svenska fyrfaldige-världsmästaren var återigen på plats i en lan-turnering. "Turbupolsa" med sitt Team Envy är därmed den enda spelaren med en hemmafördel då turneringen spelas i Stockholm. Efter en skakig start kunde svensken till slut knipa hem första matchen, men förlorade gårdagens andra match mot Dignitas.

Turneringens gruppspel är baserad så att alla lag möter motståndare som har lika resultat som varandra. Har man därmed fler vinster än förluster efter gruppspelet så går man vidare till slutspelet i helgen. Du kommer att kunna följa matcherna på Rocket Leagues e-sportkanal på Twitch.