Mikael Lindkvist: "Usel översättning och branschens sämsta sökalgoritm"

Årets sämsta 2021

Årets flopp är fortfarande Amazon Sverige. Massor av coola prylar, men usel översättning och branschens sämsta sökalgoritm gör sajten såväl förvirrande som frustrerande.


Billy Ekblom: ”Oneplus Watch når inte alls upp till samma höjder som företagets telefoner”

Årets sämsta

Inte dålig, men Oneplus Watch når inte alls upp till samma höjder som företagets telefoner. Batteritiden imponerar, men i övrigt är det riktigt snålt med användbara funktioner. Har dock blivit bättre sedan lansering.


Petter Ahrnstedt: "Jag vill ha en högtalare med dåligt ljud och inbyggd stearinljussimulator, tänkte ingen" 

Årets sämsta

Sonys glashögtalare LSPX-S3 var dyr, lät mediokert som bäst men kunde (nästan) simulera skenet från ett levande ljus. ”Jag vill ha en högtalare med dåligt ljud och inbyggd stearinljussimulator” tänkte ingen. Någonsin.


Karin Enblom: "Vi trodde först att Apples dyra putsduk var ett skämt"

Årets sämsta

Vi trodde först att Apples dyra putsduk var ett skämt. Det var det så klart inte, för vem kan ta 250 kronor för en tygbit om inte Apple? Att den snabbt sålde slut hoppas vi är ett resultat av att folk köpte den som ett skämt, snarare än för dess prisvärdhet och goda kvalitet.


Jan Sandbladh: "Dyrt, går långsamt och ger åtkomst till väldigt få streamingtjänster"

Årets sämsta

Amerikanska Betternet VPN erbjuder en gratisversion som tyvärr är oanvändbar i praktiken. Inte heller när man betalar för tjänsten har den mycket att erbjuda. Det är dyrt, går långsamt och ger åtkomst till väldigt få streamingtjänster. Undvik!


Andreas Thors: "Facebook ignorerar egna rapporter om hur skadlig plattformen kan vara"

Årets sämsta

Ekonomiskt är det nog svårt att peka ut Facebook som en ”flopp”, men det var verkligen inte ett bra år för företagets trovärdighet. Inte för att företaget någonsin setts som en etisk ljusstråle i mörkret, men när man inte trodde att det kunde bli värre hände… 2021. Här är några av årets stora snedsteg:

  • Enorm dataläcka. I april avslöjades att en halv miljard (!) användaruppgifter läckt från Facebooks tjänster. Uppgifterna tros ha varit tillgängliga redan i januari.
  • Otillgängliga tjänster. En felaktig konfigurering gjorde att Facebooks tjänster låg nere under ungefär sex timmar. Väldigt lång tid för den här typen av företag och något som kostade miljoner.
  • Vidrigt beteende. Knappt hade världen smält skandalen med Facebook och Cambridge Analytica, innan det var dags igen. Flera visselblåsare som jobbat på företaget avslöjar att Facebook ignorerar egna rapporter om hur skadlig plattformen kan vara när det gäller spridandet av hat och konspirationer. Men istället för att göra något ignorerades dessa till förmån för intäkter och engagemang.

Lösningen?

Världen: Kan ni sluta vara så osofta?
Zuckerberg: Lol. Vi byter namn till Meta och fortsätter som vanligt.


Martin Appel: "En mobil utan full Google-tillgång är helt meningslös"

Årets sämsta

Egentligen är det inget fel på Huawei P Smart 2021. Problemet ligger i USA:s Kinablockad, som gör att Huaweis telefoner inte får tillgång Google Play. För de allra flesta användare blir en mobil utan full Google-tillgång helt meningslös.


Jonas Ekelund: "Produkten ingen frågat efter, Razer Phone Cooler Chroma"

Årets sämsta

Visst är det irriterande när din Iphone överhettas när du spelar! Jaså det händer aldrig? Välkommen till produkten ingen frågat efter, Razer Phone Cooler Chroma, en blinkande kylfläkt till din Iphone.


Mattias Inghe: "Nokias debut som tv-leverantör föll pladask"

Årets sämsta

Nokias debut som tv-leverantör föll pladask. Pressat pris räcker inte när de stora tillverkarnas budgetmodeller är flera steg bättre på nästan allt. Det enda som inte är underkänt hos Nokia Smart TV 5500A är högtalarna, det vill säga det du ändå kan förbättra själv.


Raphael Cano Felix: "Ett spel fullt av tekniska buggar och andra stämningsdödande grafiska effekter"

Årets sämsta

Vad var det som gick fel egentligen? GTA The Trilogy: Definitive Edition skulle bli det ultimata sättet att uppleva de tre GTA-spel som lade grunden till hela denna subgenre av actionspel. Istället fick vi remastrade versioner av mobilspel, fulla med tekniska buggar och andra stämningsdödande grafiska effekter.