Testad produkt: LG Tone Free HBS-FN7
Pris: Cirka 1 295 kronor hos ComputerSalg

Betyg 4 av 5

Omdöme

LG Tone Free HBS-FN7 har en riktigt bra app med ett flertal smarta och nyttiga funktioner. Både ljudet och brusreduceringen är bra, i alla fall efter lite trixande med equalizer-inställningarna i appen. Det enda stora minuset är den tveksamma ljudkvaliteten vid telefonsamtal.

Positivt

  • Bra ljud
  • Bra brusreducering
  • Utmärkt app med många funktioner
  • Trådlös laddning

Negativt

  • Krävs lite trixande innan de låter bra
  • Bara tre medföljande pluppar
  • Tveksam ljudkvalitet vid telefonsamtal

LG Tone Free HBS-FN7 är ett par true wireless-hörlurar med brusreducering av typen med en liten utstickande ”pinne” till skillnad mot exempelvis nyligen testade och hyllade Technics EAH-AZ60, som är av den mer runda och ”knubbiga” typen.

Vilken typ man föredrar är som tidigare konstaterat en smaksak, men i våra öron satt LG Tone Free HBS-FN7 väldigt bra. Lätta att få på plats och sitter stadigt utan att trilla ur även vid rätt kraftiga huvudrörelser. Detta trots att det bara medföljer ”pluppar” i tre olika storlekar, vilket är lite snålt.

Att de med sina sex gram styck är relativt tunga är heller inget vi tänkte på eller stördes av under användandet.

Ett plus också för laddosan som har stöd för trådlös laddning, även om vi gärna hade sett lite tydligare och mer detaljerade laddindikatorer.

Mycket bra app

Touchkontrollerna som LG Tone Free HBS-FN7 är utrustade med är helt okej, men inte lika bra som hos till exempel nyss nämnda Technics EAH-AZ60. Visserligen underlättar det lilla klicket som bekräftar att vi trycker en, två eller tre gånger, men det är tyvärr inte helt ovanligt att det blir feltryckningar och att det som är tänkt att vara ett trippelklick bara registreras som ett dubbelklick.

Vad touchkontrollerna ska styra går att ställa in i den utmärkta appen. Det går bland annat att välja start/stopp av uppspelning, sänka/höja volymen och hoppa framåt eller bakåt i spellistan.

Appen är som sagt riktigt bra, fylld med nyttiga funktioner. Det finns exempelvis en equalizer för att finjustera ljudet, inställningar för brusreduceringen, en funktion för att hitta hörlurarna genom att få dem att pipa högt och en kul funktion som gör att sms och andra notiser läses upp direkt i hörlurarna.

Bra ljud efter lite trixande

Tyvärr är ljudet inte så bra när LG Tone Free HBS-FN7 plockas upp ur förpackningen, men det går att lösa med hjälp av equalizern i appen. Antingen genom att själv ställa in reglagen eller genom att välja något av de förinställda lägena (som ”Natural” eller ”Bass Boost").

När detta väl är gjort låter LG Tone Free HBS-FN7 riktigt bra. Det är visserligen inte det allra bästa ljudet vi hört i ett par true wireless-hörlurar, men det motsvarar ändå förväntningarna med tanke på priset.

Även brusreduceringen fungerar bra, även om det inte går att göra några finjusteringar av den i appen.

Vad som däremot inte fungerar så bra är ljudkvaliteten vid telefonsamtal. Även om det lät bra i vår ända, klagade de uppringda personerna på dåligt och hackigt ljud.

M3 rekommenderarNär det gäller batteritiden får LG Tone Free HBS-FN7 godkänt. Med brusreduceringen påslagen går det att få ut 5 timmars speltid per laddning och 15 timmar totalt med laddosan. Utan brusreducering går det att få ut 7 timmars speltid per laddning och 21 timmar totalt med laddosan.

Och prislappen på 1 300 kronor känns helt okej med tanke på vad du får för pengarna.

Specifikationer

Produkt: LG Tone Free HBS-FN7
Testad: December 2021
Tillverkare/kontakt: LG, lg.com/se
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Nej
Stöd för röststyrning: Ja
Färger: Svart, vit
Vikt (två hörlurar): 12 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 39 gram
Batteritid totalt utan brusreducering: 21 timmar
Batteritid totalt med brusreducering: 15 timmar
Batteritid per laddning utan brusreducering: 7 timmar
Batteritid per laddning med brusreducering: 5 timmar
Pris: Cirka 1 295 kronor hos ComputerSalg

Betyg: 4 av 5