Panasonics nya tv, LZ2000, använder sensorer för att upptäcka färgtemperaturen som ljuset i rummet har och justerar bilden efter detta, till exempel om du tittar på tv när det är mörkt ute. Funktionen förlitar sig på Panasonics Auto AI-läge, som introducerades förra året, som använder artificiell intelligens som i realtid identifierar innehållet som spelas upp och sedan automatiskt optimera både bild och ljud efter detta.

LZ2000 introducerar även riktat ljud, utöver Panasonics system 360° Soundscape, som kan leverera Dolby Atmos. Högtalarna i tv:n är uppriktade, sido- samt fronplacerade, detta ska bidra till att skapa ett mer omslutande ljud.

Om du är en gejmer finns funktionen ”Game Control Board” som bland annat låter gejmers justera svarta delar i mörka scener granulärt, vilket gör det lättare att se rutten framåt eller upptäcka fiender som gömmer sig i skuggorna. Panasonic har också minskat fördröjningen ytterligare för 60Hz-spel, som stöds av de flesta spelkonsoler genom sitt "60Hz Refresh Mode".

En spännande funktion för människor med nedsatt syn är att tillgänglighetsinställningar enkelt nås via en snabbmeny, som också ger röstvägledning automatiskt.

LZ2000 kommer att finnas i storlekarna i 55-, 65- och 77-tum. LZ2000 stöder flertalet hdr-format, bland annat Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode och hdr10+. Samtliga modeller har 4k-upplösning samt stöd för Alexa och Google Assistant.

LZ2000 65 & 55-tum lanseras i butik juni/juli medan 77-tummaren lanseras i augusti. Svenska priser finns inte i skrivande stund.