‎Helios & Hestia

Gasolkamin

En termostatstyrd elektrisk vedspis som med sina simulerade flameffekter från den inbyggda ledbelysningen skulle kunna platsa i vilken Fanny och Alexander-scen som helst. Kaninen har två värmelägen, 900 eller
1 800 watt. Värmen sprids med hjälp av en fläkt placerad på kaminens undersida. Levereras tillsamman med fjärrkontroll för ett smidigt handhavande. Tillverkaren erbjuder flertalet olika designvarianter av kaminen, samtliga med samma värmeeffekt och avsedda för rum upp till 37m².

Helios & Hestia 63 cm
Kostar 1 350 kronor hos Amazon Sverige


Chemin 'Arte 139

elektrisk kamin

Chemin 'Arte 139 är en elektrisk kamin som kan lura vilket tränat öga som helst att vara the real deal. Elegant designad i vintage-stil, som med sina realistiska flameffekter (led-teknik) återger atmosfären av en riktig eldstad. Och det bästa av allt – ingen rök, ingen lukt, inget damm och du behöver inte tänka på det där med fungerande rökkanal. Värmeeffekten är specificerad till 2 000 watt och matchvikten ligger på åtta kilo.

Chemin 'Arte 139 3D
Kostar 1 908 kronor hos Amazon Sverige


Gasolkamin Provence

Gasolkamin Provence

Provence är en rejäl pjäs tillverkad i gjutjärn och aluminium. Riktigt läckert designad och med den rätta retrokänslan. Den har två brännare som är konstruerade för att efterlikna en vedeldad braskamin och har en effekt mellan 1,5 – 3,4 kW. Gasol förbrukar syre och modellen är därför utrustad med syrgaskontroll som automatiskt kontrollerar och stänger av kaminen innan nivån av koldioxid eller kolmonoxid blir för hög.

Gasolkamin Provence
Kostar 5 995 kronor hos Gasoltuben


Kratki Sierra

Kratki Sierra

Andra skorstensfria alternativ är etanolkaminer och förslagsvis då storsäljaren Sierra från Kratki. En modernt designad och reslig bioetanolkamin som mäter hela 170 centimeter i strumplästen. Den placeras intill väggen och elden syns då från tre olika håll. Kaminen finns med glas och utan glasskivor. En rostfri brännare som rymmer 0,5 liter och värmeeffekt som är specificerad till 3 kilowatt. Har tidigare kostat 8 000 kronor.

Kratki Sierra
Kostar 5 552 kronor hos Amazon


Termo Kompakt

Termo Kompakt

Gasolkaminen Kompakt från Termo är kanske inte den mest stilfulla ”möbeln” men är däremot perfekt när du vill ha värme i stugan eller lägenheten – och det fort! Utrustad med hjul och tippskydd för automatisk säkerhetsavstängning om kaminen av någon anledning skulle välta. Likaså stängs den av om det finns för lite syre i rummet. Tre effektlägen (max 4 200W) och en snabb värme från det infraröda skenet utlovas. Rymmer en gasolbehållare upp till 11 kg och är givetvis CE-godkänd.

Termo Kompakt
Kostar 1 195 kronor hos Bauhaus


Blue Belle Chic

Blue Belle Chic

Ytterligare en gasolkamin som värmer i vinterkylan. Blue Belle Chic har en effekt upp till 4,2 kW samt termostatstyrning som innebär att huvudbrännaren stängs av när inställd temperatur är uppnådd, för att åter starta när temperaturen i rummet sjunker.

Blue Belle Chic
Kostar 2 495 kronor hos Sunwind