Det franska företaget Invoxia visar på CES upp sitt nya Smart Dog Collar, ett halsband med fäste för koppel som kan hålla koll på vitala parametrar hos din hund, och som samtidigt fungerar som en gps- och aktivitets-tracker, skriver The Verge.

Inuti Smart Dog Collar sitter en radar som riktas in mot nacken och som kan läsa av bland annat puls. Halsbandet använder en typ av radar, kallad Soli, som ska fungera oavsett hur tjock päls hunden har.

En stor fördel med denna radar är också att den kan sitta mer löst runt hundens hals, utan att påverka pulsavläsningen. Vi människor är annars vana att smarta armband måste sitta ganska tajt runt exempelvis handleden för att kunna läsa av hälsodata.

Med halsbandet också en app för att kunna hålla koll på hälsodatan, se var den fyrbenta vännen befinner sig samt få varningar om hunden befinner sig utanför en viss zon.

Smart halsband för hund
Foto: Invoxia

Invoxia låter meddela att halsbandet ska finns tillgänligt under sommaren 2022. Priset landar på 99 dollar, eller ungefär 900 kronor innan svensk moms. En prenumeration för gps-funktioner kostar 12,99 dollar i månaden, ungefär 110 kronor innan moms.

Halsbandet finns bara för medelstora till stora hundar. På små hundar är det dessvärre svårare att läsa av puls med denna typ av teknik.

Om Smart Dog Collar blir aktuell för Sverige har vi ingen information om i nuläget.