Två poliser avskedades av Los Angeles-polisen efter att de 2017 valde att jaga rara monster (ovanliga alltså, även om de kanske också är söta) i Pokémon Go istället för att jaga bovar, rapporterar Ars Technica.

Konstaplarna överklagade avskedandet och påstod att videobeviset inte borde vara giltigt och att de inte alls hade spelat Pokémon Go. Men varken första instans eller appellationsdomstolen gick på deras linje.

Poliserna fångades på övervakningskamerorna som sitter i polisbilarna. De hade anropats för att ta sig till ett pågående rån, men ignorerade radion eftersom en Snorlax (ett ovanligt monster i spelet) precis hade dykt upp i närheten och de ville fånga den.

När de senare frågades ut påstod de att de inte hade spelat Pokémon Go utan använt en annan app som visar var olika Pokémon finns i spelet, samt hade chattat med vänner i en Pokémon Go-grupp. Inspektören kom fram till att de ljög under förhöret, vilket domstolen också slog fast.

När Pokémon Go var nytt rapporterades om många fall av oaktsamma spelare som bland annat blockerade vägar och tog sig in på privata tomter i jakten på monstren.