Hemelektronikvaruhuset Netonnet börjar nu ge kunder i Sverige möjligheten att hyra elektronik så som mobiler, surfplattar, laptops, hörlurar, smartklockor och tillbehör. Satsningen kallas Hyreshyllan. 

– Det känns spännande att kunna lansera Hyreshyllan och se hur konceptet tas emot hos våra kunder, då det är något som efterfrågats och som vi tror mycket på, säger Margareta Törnblad, chef för strategisk tjänsteutveckling på Netonnet, i ett pressmeddelande.

Tjänsten har sedan tidigare rullats ut till en mindre del av Netonnets kundklubbsmedlemmar, men blir nu brett tillgänglig för samtliga kunder i Sverige. Produkter som valt ut ska vara i kategorier där det finns ett kundbeteende av att inte använda produkten så länge som den faktiskt går att använda.

– Hållbarhet blir allt mer affärskritiskt och omvärlden kräver nya lösningar och nya affärsmodeller. Som företag måste vi se vår del i omställningen och hjälpa våra kunder att göra medvetna val för att tillsammans driva marknaden i rätt riktning, säger Margareta Törnblad.

Inledningsvis kommer Hyreshyllan bara finnas tillgänglig online. Planen är att den ska utökas till fler produktsegment i framtiden.

Läs också: Stort test - 7 starka laptops - alla redo för Windows 11