Hala vägar och ytor kanske låter som ett mindre bekymmer, men en isfläck kan leda till allvarliga skador. Vintrarna här uppe i norr kan vara lömska där underlaget, på grund av fuktigt väder, helt plötsligt förvandlas till rena isgatan. Och det finns onekligen roligare saker här i livet än exempelvis frakturer på lårbenshalsen, så broddar eller ett par dubbade skor bör ses som en bra investering i din hälsa.


Trekker dubbskor

Trekker dubbskor

Trekker dubbskor ger dig ett skönt grepp i vinterslasket och därutöver ett varmt pälsfoder som ser till att hålla dina fötter varma. Med ett grovt mönster samt 15 ståldubbar på vardera sula får du rejält med fäste även på de mest utmanande ytorna. Tillverkad i Softshell-material för en slitstark, andningsbar, vind- och vattenavvisande yta.

Kostar 799 kronor hos Amazon SverigeTriwonder snökedjor

 Triwonder

Oavsett om du gillar att vandra eller bara vill ta en promenad runt kvarteret kanske dessa snökedjor kan vara något för dig? Med 18 sylvassa spikar i rostfritt stål får du garanterat fäste! Produkten lämpar sig för allehanda skor och aktiviteter och ett enkelt handhavande utlovas. Levereras tillsammans med en smidig förvaringsväska.

Triwonder Kostar 372 kronor hos Amazon Sverige


Steadygrip halkskydd

SteadyGrip

Ett smidigt helfotsskydd som ger bra grepp på både snö och is. Enkelt att sätta på och dra av, vilket är praktiskt om du vill smita in en affär och handla. Produkten ska passa de flesta typer av typer av skor – från dina vanliga promenadskor till grövre vinterkängor – och med fyra dubbar under fotbladet och två under hälen ger halkskyddet ett bra fäste. Tillverkat av tåligt naturgummi med utbytbara broddar.

Halkskydd SteadyGrip kostar 149 kronor hos Meds


Alpin Loacker vandringsstavar

Alpin Loacker

Alpin Loacker Premium är ett par vandringsstavar med teleskopmekanism, som ger den där extrabalansen som kan behövas i oländig terräng eller på hala trottoarer. Låg vikt (292 gram styck) och endast 65 centimeter när de är hopfällda gör dem enkla att ta med på turen. Individuellt justerbara från 105 till 135 centimeter och således passande för de flesta äventyrare. Levereras tillsammans med ett gäng olika tillbehör för varierande underlag.

Kostar 403 kronor hos Amazon Sverige


Icebug NewRun BUGrip GTX

Icebug

Icebug är väl kanske den mest kända tillverkaren i segmentet och har ett stort sortiment av dubbade skor. Enligt utsago från tillverkaren själv är Newrun Men's BuGrip GTX några av de skönaste löparskorna just nu och som är både dubbade och vattentäta. Årets upplaga uppgraderats med längre dubbar för ett ännu bättre grepp.

Kostar 1 999 kronor hos Outnorth


Best Grip 3000

Runon

Om du tänker använda dina favoritskor året runt kan det vara en bra ide att dubba dem under vinterhalvåret. Enkelt, billigt och när tussilagon tittat fram och du inte behöver dem längre är det bara att skruva ut dem. Best Grip 3000 är avsedda till löparskor och inkluderar verktyg för monteringen.

Kostar 299 kronor hos Runon