Här är fem sköna klockor som ser till att du inte försover dig.

Klockradio

Metronic

Klockan säljs som en för barnrummet, men vad är det för fel med en körsbärsformad och färgad klocka i vuxensovrummet?

Det går att justera vinkeln på projiceringen, bli väckt med radio eller så kan du koppla in ett usb-minne och spela mp3-filer från det. Givetvis har den snooze-funktion.

Kostar 290 kronor hos Amazon Sverige

Klockradio

Cqing

Cqing digitala projektionsklocka har det som är viktigast med en väckarklocka: snooze. Utöver detta kan den berätta den rådande temperaturen och luftfuktigheten. Ett tryck på knappen och allt detta projiceras under åtta sekunder på din vägg eller tak.

Du kan ställa in två alarm, om din partner måste gå upp vid en annan tidpunkt. Drivs med två aaa-batterier eller via usb.

Kostar 345 kronor hos Amazon Sverige

Klockradio

Roadstar

Roadstar CLR-2496P klockradio kan projicera kalender, datum och tid. Möjlighet att ställa in ett annat alarm finns. Om du inte vill kika på projiceringen kan du istället titta på radions 1,1 tums lcd-skärm. Givetvis finns det möjlighet att snooza.

Kostar 287 kronor hos Amazon Sverige

Klockradio

Oumylfcnec

Nej, märket som tillverkar klockan heter faktiskt så. Oumylfcnec. Ett namn som fastnar! Hur som helst, förutom tid projicerar den väckarklockan även aktuellt väder. Om du tycker att den har ringt för tidigt går det att snooza - denna underbara funktion!

Kostar 285 kronor hos Amazon Sverige

Klockradio

Xiaochen

Alla vill ha en projicerande klocka i sovrummet som heter Xiaochen. Liksom flera av de andra har den förutom larm, även datum, snooze och termometer. Du kan välja mellan 12- eller 24-timmars format. Vi rekommenderar det senare, i varje fall om du vill undvika tidsmissuppfattningar. Vi gillar också att den påminner om ett kanontorn på Death Star.

Kostar 238 kronor hos Amazon Sverige