Uppdatering (2022-01-27):

I samband med onsdagens kvartalsrapport valde Teslas vd Elon Musk att bekräfta uppgiften om att lanseringen av Cybertruck har skjutits upp.

Förhoppningen är att den omtalade bilen kommer lanseras nästa år, men det kan mycket väl dröja ända till 2024 innan de första exemplaren levereras.

Enligt The Verge passade Elon Musk dessutom på att dementera uppgiften om att Tesla tänker lansera en elbil som ska kosta 25 000 dollar. Det är inte aktuellt i dagsläget, detta då batterierna fortfarande är alldeles för dyra att tillverka.

Tidigare (2022-01-14):

När Tesla visade upp Cybertruck 2019 – ett par månader innan covid-19 bredde ut sig över världen och vände uppochned på vardagen – var det tänkt att den skulle börja produceras under 2021.

Ganska snart senarelades den planerade produktionsstarten till 2022, men enligt Reuters har Tesla återigen valt att skjuta upp den. Nu är tanken att de första produktionsexemplaren ska rulla ur den nya fabriken i Texas under första kvartalet 2023.

På förbeställningssidan för Cybertruck har Tesla tagit bort alla referenser till datum. Tidigare stod det att kunder kommer kunna färdigställa sina beställningar ”nära produktionsstarten 2022” men årtalet har tagits bort.

Orsaken till förseningen den här gången är enligt Reuters att Tesla ska lägga till och ändra funktioner för att bättre konkurrera med andra elektriska pickuper.