Den här artikeln kommer att uppdateras löpande med nya produkter.

Fler hörlurstester:


Vokmon TWS-02

Hörlurarna från Vokmon levereras i ett grått plastigt etui som, tro't eller ej, är än mer plastigt på insidan. Inuti denna plastorgie döljer sig ett par – vad annars? – plastiga true wireless-hörlurar. När de plockas ut ur sitt etui, med viss svårighet då det är hala som tusan, och fästs i örat hörs en röst hojta något på kinesiska. Vi är inte säkra, men vi tippar på att det som sägs är i stil ”hörlurarna är nu på”, men vi vet inte.

Vokmon

Väl i örat kopplas de enkelt till telefonens bluetooth. Det sker dock inte per automatik á la Apples Airpods, här måste du öppna inställningar och genomföra parkopplingen manuellt. När det är avklarat är det bara att ta fram manualen… som inte finns. Vi lyckades dock lista ut hur man pausar, hoppar fram eller tillbaka en låt. Det hela sker genom att toucha utsidan av hörlurarna. Nackdelen med detta är att det är lätt hänt att du avbryter ett samtal om du till exempel vill peta hörlurarna till rätta. Men vi antar att det är en vanesak.
 

Vokmon
Plastiga som tusan, men de fungerar.

Ljudmässigt är det trots all sin plastighet helt okej. Visserligen har den ingen brusreducering, men med tanke på priset låter det trots allt tämligen bra. Behöver du ett par hörlurar när du vill lyssna på en ljudbok eller liknande fungerar de alldeles utmärkt. När vi ringde vår ljudexpert, Ante ”bra grejer” Bergsman, för att fråga hur samtalet lät i hans ända fick vi svaret ”aningen dovt ljud, men det är helt okej!”.

Där har ni det. Ett par true wireless, utan brusreducering, som låter helt okej för dryga 200 kronor.

Betyg 3 av 5

Kostar 212 kronor hos Amazon Sverige


Streetz

När vi trodde att det inte kunde bli mycket sämre än Coioc S50, se testet nedan, då dyker hörluren Streetz upp och slår oss med häpnad. Men vi tar det från början. Etuiet är tillverkat i matt plast och känns…tja, plastigt. När vi lyfter på locket vaknar hörlurarna till liv och börjar avge ett blinkande sken. Om vi ska vara ärliga ser det rätt trippy ut. Att få hörlurarna ur etuiet är inte helt enkelt. De är svåra att få grepp om, men har du små fingrar är det lugnt.

Streetz
Streetz, borde heta Sunkz

Hörlurarna har samma matta plastmaterial och känns allt annat än gedigna. De väger i princip ingenting. Det har ingen brusreducering, vilket vi kan förstå med tanke på priset, men de är inte heller riktiga in-ear, utan de hänger utanpå örat. Detta medför att det läcker in ljud från omgivningen.

Men det stora problemet är ljudet som emanerar ur Streetz. Eller avsaknaden av det. Streetz har ingen bas. De är bara diskant och mellanregister, vilket innebär att musik låter anskrämligt. Vette fasen om det inte var bättre ljud ur en transistorradio anno 1967! För samtal är det acceptabelt, men inte mer och kräver att du befinner dig i ett relativt tyst rum. Är du ute och promenerar på stan lär du inte höra mycket.

Streetz
Ser ut som Airpods, låter som skräp.

Att para Streetz med telefonen var allt annat än smidigt. Den ena hörluren kopplade glatt upp sig medan den andra vägrade. Efter 4-5 försök fick vi ”ljud” ur bägge. Men med tanke på ljudkvaliteten gjorde det inte oss gladare.

Nä, Streetz är, som vi professionella testare säger, askassa! Ni har blivit varnade.

Betyg 0,5 av 5

Kostar 299 kronor hos MediaMarktCoioc S50

Utseendemässigt är det här ett par svarta Airpods Pro. Det ser rätt coola ut, typ någonting som Darth Vader skulle kunna glida runt med. Fodralet, som även fungerar som laddare, har ett otroligt plastigt lock.

Det där skönt klickande ljudet ett par äkta Airpods Pro ger ifrån sig när man stänger locket är helt frånvarande. Vad som däremot är närvarande är en liten skärm på framsidan av etuiet som visar laddningen. ”Coolt”, tänkte vi först för att efter två timmars laddning inse att mätaren aldrig når mer än 84 procent. Laddkabeln ansluts för övrigt via usb-c, något vi gillar.

Coioc
Coioc ser coola ut, men lämnar mycket att önska.

När du tar ut hörlurarna första gången börjar en röst gasta åt dig, på tämligen hög volym, att de inte är parkopplade eller att de nu är påslagna. Själva parkopplingen, om än ljusår från Apples eleganta ”öppna locket och nu är det klart” gick trots allt bra. De ansluts via bluetooth 5.1 och det fungerar bra.

Väl i örat inser du att de sitter dåligt, isolerar sämre och kan skakas loss, detta trots att de är in-ears. Oförskräckta av detta ringer vi vår skribent Mary, som genast börjar klaga på att ljudkvaliteten hon upplever från samtalet är ”mer skrapig, att bokstaven 's' inte låter bra samt att ljudet ibland klipper av slutet på en mening”. I vår ända låter Mary okej, men ljudet är dovt, som att all diskant saknas. Samma sak med musik. Det låter, men inte bra.

Coioc
Mer än så här laddades det inte.

Förutom hörlurarna ligger det med laddkabel och pluppar i olika storlekar så att de ska kunna sitta bättre. Dessvärre är ser plupparna ut att vara gjorda för väldigt små öron, typ hamsteröron eller på sin höjd ett marsvin.

Kontrollerna sker genom touchknappar på hörlurarnas skaft. Jisses, var ska vi börja? Jo, med att de fungerar asdåligt. När vi ska sänka volymen bryts helt sonika samtalet alternativt att musiken pausas. De är alldeles för känsliga. När man jämför med exempelvis Apple eller annan tillverkare som premierar kvalitet är skillnaden milsvida.

Nåväl, enligt tillverkarna grejar ett fulladdat etui 40 timmars uppspelning plus att de har ipx7-certifiering och därmed tål vatten. Vi tvivlar inte på detta, men det finns bättre och billigare hörlurar, som de du kan läsa om nedanför den här texten.

Betyg 1,5 av 5

Pris: Kostar 323 kronor hos Amazon Sverige


Yobola T2 Pro

Nästa hörlur till rakning är för oss det okända märket Yobola. De är har lånat vilt av Apples estetik, för att inte säga kopierat den rakt av, med sin hörlurar T2 Pro. Till skillnad från Coioc-hörlurarna här ovan är dessa inte in-ear, då de snarare hängs vid hörselingången.

Yobola T2 Pro
Ser etuiet månne bekant ut?

Utseendemässigt är det inte mycket att säga. Etuiet är vitt. Hörlurarna är vita med små dioder som lyser när de är igång. När de lyfts ur etuiet hörs en liten röst säga ”power on”. Parkopplingen är ingen lyxupplevelse á la Apple eller Samsung, men det är inga som helst problem att koppla ihop dem med en Ipad. Den sammanlagda tiden hörlurarna och etuiet kan sprida ljud är ungefär 25 timmar. Etuiet laddas via en medföljande usb-c-sladd.

Ljudmässigt är de okej. Musik låter definitivt bättre i de här lurarna, trots att de inte är riktiga in-ear. Visst, det är inte direkt hifi, men inte low-fi heller. Samtal låter helt ok, men om du är ute och promenerar på stan kommer du att märka att de släpper in en hel del ljud från omgivningen.

Yobola
För sitt pris är det svårt att begära mer. De låter okej trots allt.

Kontrollerna är även de touch, placerade på hörlurarnas sidor. De fungerar, men att säga att de fungerar bra vore en överdrift. Så fort du kommer åt dem händer det något med volym, musik eller samtal. I bästa fall pausar du musiken eller hoppar fram en låt. I värsta fall lägger du på luren mitt under ett samtal.

Prismässigt är det inte mycket att snacka om. De här kostar under 300 kronor. Om du är ute efter ett par enkla trådlösa hörlurar och inte bryr dig särskilt mycket om hur musik låter så länge det låter, då kan det här vara för dig. Ett tips i sådana fall är du styr musiken och volymen under samtal med telefonen.

Betyg 3 av 5

Kostar 289 kronor hos Amazon Sverige


Fler hörlurstester: