Som vanligt har januari månad blivit värd åt HLTV:s årliga "Top 20 players of the year". Där går sajten igenom årets 20 bästa spelare som dessutom bidragit tills sitt lags framgångar. Inför topp tre stod det mellan några av de populäraste spelarna i CS:GO; Den tvåfaldige (regerande) vinnaren "Zywoo", "Niko" som placerat sig i topp sex år i rad och "s1mple" som vann 2019 och kommit tvåa de senaste två åren.

Med en tillbakablick på fjolårets prestationer blev det en ganska övertygande seger för ukrainaren "S1mple", som haft en av de bästa säsongerna man kan tänka sig och där inte bara hans egna prestationer lyfts upp, utan hans lag Navi kommit att bli det tuffaste motståndet i världen.

Med bland annat en guldmedalj och utmärkelsen som turneringens bäste spelare under major-turneringen i höstas fick "s1mple" äntligen den förstaplats han strävat efter i många år.

I CS:GO-scenens linda var det inte ovanligt med en svensk spelare på förstaplatsen, där "Get_Right" vann både 2013 och 2014, samt "Olofmeister" som vann 2015. Detta år blev däremot de svenska namnen helt bortglömda och inte en enda blågul spelare tog sig in på den eftertraktade listan. Det är första gången sedan dess start 2013.