Uppdatering (2022-01-27):

Spotify tar bort musiken

Sent på onsdagkvällen började Spotify ta bort Neil Youngs musik från plattformen, som svar på hans krav om det tidigare i veckan.

I skrivande stund är Paris 1989 det enda albumet som är kvar. Utöver det finns enstaka låtar från samlingsalbum med andra artister, bland annat med inspelningar från Live Aid-galan 1985.

Både Neil Young själv och Spotify har bekräftat bortplockandet av musiken. I ett nytt brev på sin webbplats skriver Neil Young att Spotify står för 60 procent av hans intäkter från strömning och att han tycker det är synd att Daniel Ek (som han kallar en vän) har gjort de val som tvingade honom att ta bort musiken från Spotify. Han tackar också sitt skivbolag som står bakom honom och uppmanar fler artister att följa hans exempel.


Neil Young vill att hans musik tas ned från Spotify, rapporterar Rolling Stone. I ett brev till sin manager och skivbolaget Warner som först publicerades på artistens webbplats men senare togs bort skrev Neil Young att Spotify sprider desinformation om vaccin.

– Jag vill att ni omedelbart talar om för Spotify att jag vill ha all min musik borttagen från deras plattform. De kan få [Joe] Rogan eller Young. Inte båda.

Han syftar här på samma avsnitt av Spotify-exklusiva podcasten The Joe Rogan Experience där en ökänd vaccinationsmotståndare bjöds in som för ett par veckor sedan ledde till att ett stort antal läkare och forskare bad Spotify införa en desinformationspolicy.