Kitchen - 2 x Ice Cube Tray Sets

Baren

Är is verkligen så viktigt i baren? Det kan du hoppa upp och sätta dig på! Cocktails och andra blandade drycker skulle vara ingenting utan is, som bokstavligen också är den enda ingrediensen som är universell till nästan alla drinkar. Med det här paketet kan du göra både kuber och runda klot. I mjuk silikon givetvis!

Kostar 162 kronor hos Amazon SverigeJigger 1-4cl Rostfri

Jigger

Skippa decilitermåttet och mätglaset i plast – det är en jigger du ska ha! En jigger används för att mäta upp alkohol och sprit när du skapar dina mästerverk till drinkar och således ett måste i baren. En jigger har två mätskålar, vanligtvis 2 och 4 centiliter alternativt 3 och 6 centiliter.

Kostar 60 kronor hos Amazon Sverige


Kitcigemay Cocktail Shaker Set

Shaker

Shakers är kanske det bartillbehör som är det mest fundamentala av de alla och en nödvändighet om du ska skaka till en klassisk Margarita. De finns i ett otal olika utförande, material och färger, men den mest klassiska av är den tvådelade Boston Shakern och vi föredrar varianten helt i metall.

Kostar 175 kronor hos Amazon Sverige


Final Touch Julep Strainer

Bartillbehör

En sil i metall som har en rundad form för att lätt kunna placeras ovanpå drinkglas. Mixa din drink, företrädelsevis i ovan nämnda shaker, och när det är dags för upphällning i drinkglas silar du härligheten med denna stilfulla cocktailsil.

Kostar 105 kronor hos Kitchen Lab


‎BarCraft Bar Spoon

Bartillbehör

För att blanda vissa drinkar krävs ibland en drinksked med långt skaft. Har den dessutom en muddler på skaftet som kan användas till att mosa bär eller för att stöta myntabladen till din Mojito är det en bonus. Drinkskedar passar utmärkt till såväl shakers som höga cocktailglas.

Kostar 155 kronor hos Amazon Sverige


‎PDFans Cocktail Muddler

Hemmabar cocktails

En muddler (muddlare) är enkelt beskriver en mortel för bartenders och det bästa verktyget när du blandar drinkar med frukt, bär eller örter, såsom Mojito, Caipirinha och Mint julep. Muddlers har oftast formen av en stav med en slät eller tandad botten. I det här setet är en cocktailsked samt en jigger inkluderade.

Kostar 220 kronor hos Amazon Sverige


Exxent passersil

Hemmabar cocktails

En barsil används tillsammans med cocktailshaker eller rörglas när man vill hälla upp drinken i glasen utan att få med is och andra fastare ingredienser. Silen kan användas i ensamt majestät eller tillsammans med den vanliga cocktailsilen för ett extra bra resultat. Denna sil har ett dubbelnät och är tillverkat av rostfritt stål.

Kostar 64 kronor hos Bargrossisten


Aunek metallsugrör

Hemmabar cocktails

Sverige ska som bekant rädda världshaven och följaktligen är sugrör i plats förpassade till skärselden. Alternativet i papper är vämjeligt och knappast något du vill beblanda dig med. Satsa i stället på sugrör tillverkade i rostfritt stål. Lyxigare, kan återanvändas och frysas för en kylande och uppfriskande effekt. Här ett 20-pack som inkluderar både helt raka och böjda sugrör samt rengöringsborstar.

Kostar 120 kronor hos Amazon SverigeHeruio citruspress

Hemmabar cocktails

Mexican elbow är benämningen på en variant av citruspress som används för att snabbt och enkelt pressa både lime och citron där frukten pressas enkelt från insidan till utsidan för att få ut så många droppar som möjligt utan kontakt med det bittra citrusskalet. Dela frukten på mitten, placera sedan den runda delen mot öppningen och tryck till. Citruspressen har även en inbyggd sil som enkelt fångar upp oönskade bitar.

Kostar 176 kronor hos Amazon Sverige


Sodasifon Classic

Hemmabar cocktails

Den klassiska kolsyremaskinen är tillbaka! Förutom att den med blott sin uppenbarelse får din hemmabar att se riktigt proffsig ut levererar den uppfriskande, kolsyrat sodavatten för drinkar och cocktails. Fyll upp med iskallt vatten, trycksätt med en patron, skaka och låt det flöda. Sifonen är tillverkat i rostfritt stål och har en säkerhetsventil för övertryck.

Kostar 900 kronor hos The Kitchen Lab