Nu har Philips presenterat sitt oled-flaggskepp för 2022, Philips Oled 807 Ambilight TV. Denna avtäcktes under företagets traditionsenliga "vårsalong" tillsammans med ett gäng andra nyheter.

Den nya 807:an har en förbättrad sjätte generationens P5 AI-processor och en ny oled-ex-panel, som ska erbjuda 30 procent bättre ljusstyrka jämfört med en vanlig oled-panel. Tillsammans kan de övervaka ljusförhållandena i rummet där tv-apparaten står för att anpassa ljusstyrkan, gamma och färg kontinuerligt i realtid för att optimera kontrasten för både sdr och hdr-innehåll.

Tv-apparaten har också bättre optimering för IMAX-innehåll, ett utökat AI Auto Film-läge som ställer in bilden särskilt för filmer och en ny gamingpanel för inställningar i spel baserat på genre. Tv-apparaten kommer även med ett 2.1 ljudsystem på 70W och har stöd för hdmi 2.1 med 48Gbps bandbredd och hdr vrr 48-120Hz-stöd.

Philips Oled 807 Ambilight TV finns tillgänglig i 48, 55, 65 och 77 tum. När tv-apparaten släpps i Sverige och till vilket pris är just nu okänt.