Urbanista Lisbon har en ovanlig utformning. De ser ut som ett par Airpods från Apple, minus den lilla pinnen. Det är med andra ord ett par väldigt små true wireless-hörlurar och inte helt oväntat är de även väldigt lätta, med en vikt på bara fyra gram per hörlur. Tillsammans med laddosan väger de fjuttiga 37 gram.

Betyg 2,5 av 5

Omdöme

Urbanista Lisbon är ett par små, lätta och färgglada true wireless-hörlurar som bjuder på överraskande bra batteritid med tanke på storleken. Tyvärr är ljudet inte det bästa och funktioner som brusreducering och en tillhörande app saknas. Men med tanke på den låga prislappen är det ändå ett par helt okej hörlurar.

Positivt

  • Små och lätta
  • Bra batteritid
  • Billiga
  • Färgglada

Negativt

  • Tveksam passform
  • Medelmåttigt ljud
  • Ingen brusreducering
  • Ingen app
Även när det gäller tillgängliga färger sticker Urbanista Lisbon ut. Det är väldigt sommar-inspirerat med färgnamn som Coral peach, Vanilla cream och Mint green.

För att hålla de små hörlurarna på plats i örat finns ett par så kallade universella Gofit-vingar att fästa på dem. Tyvärr är det ”One size fits all” som gäller, då det inte medföljer några alternativa Gofit-vingar. Det gör att passformen är något tveksam, i alla fall i undertecknads öron. Känslan är att Urbanista Lisbon inte kommer in så långt i örat som önskvärt.

Och det är inte bara alternativa Gofit-vingar som saknas. Urbanista Lisbon har inte heller någon brusreducering och ingen app. De förinställda funktionerna för touchkontrollerna går med andra ord inte att ändra på och här finns heller ingen equalizer för att finjustera ljudet.

Touchkontrollerna är dock bra och lagom känsliga och antalet feltryckningar under vårt test var få. Det går också att göra det mesta du vill, som att starta/pausa uppspelningen och höja/sänka volymen. Däremot går det märkligt nog inte att hoppa bakåt i spellistan, bara framåt.

Urbanista Lisbon
"One size fits all"

Medelmåttigt ljud

Ljudmässigt är Urbanista Lisbon tyvärr lite av en besvikelse. Å ena sidan är ljudet överraskande bra med tanke på det lilla formatet och den låga vikten. Men bortser man från detta och bedömer ljudet oberoende av hörlursstorleken får det inte mer än godkänt.

Basen är svag och ljudet är rent generellt lite för burkigt och otydligt. Det är kort sagt ett ljud som är medelmåttigt, om än inte direkt dåligt.

Inte heller vid telefonsamtal fungerar Urbanista Lisbon så bra som man skulle önska. De uppringda personerna upplevde ett ganska otydligt ljud med vissa störningar i sin ända.

Däremot överraskar batteritiden positivt, särskilt med tanke på hörlurarnas och laddosans storlek. Hela nio timmar per laddning och 27 timmar med laddosan.

Prislappen på 500 kronor är okej med tanke på vad du får för pengarna. Det finns dock konkurrenter i samma prisklass som låter bättre.

Specifikationer

Produkt: Urbanista Lisbon
Testad: Januari 2022
Tillverkare/kontakt: Urbanista, urbanista.com/se
Anslutningar: Bluetooth 5.2
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Nej
Aktiv brusreducering: Nej
Handsfree-funktion: Nej
Stöd för röststyrning: Ja
Färger: Coral peach, midnight black, mint green, vanilla cream och blush pink
Vikt (två hörlurar): 8 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 29 gram
Batteritid totalt: 27 timmar
Batteritid per laddning: 9 timmar
Pris: Från 349 kronor hos Prisjakt

Betyg 2,5 av 5