I november började Nvidia betatesta en Geforce Now-app för LG:s tv-apparater, och den har nu släppts skarpt i LG-butiken, rapporterar The Verge.

Appen kräver en kompatibel tv med Webos 6.0, vilket innebär modeller släppta 2021 eller senare, till exempel oled-familjerna A1, B1, C1 och G1. Du behöver även en kompatibel handkontroll.

Nvidia avslöjar samtidigt nya alternativ för att skala upp bilden på högupplösta skärmar om din internetanslutning inte pallar 4k-upplösning. Uppskalningen kan ställas in på ”standard” som använder en snabb algoritm och ska fungera på alla enheter, ”enhanced” som kräver mer av hårdvaran och riskerar ge lite fördröjning, och ”AI-enhanced” som använder Nvidia-grafikkort och maskininlärning för högre kvalitet.

Geforce Now är en streamingtjänst för spel där du ansluter till ett konto på till exempel Steam eller Epic Games Store för att komma åt spel du redan äger. Nvidias kraftfulla servrar gör grovjobbet, så att du kan spela tunga pc-spel på till exempel mobiler och nu även tv-apparater.