Knappa halvåret har passerat sedan de bästa lagen och spelarna i världen, samlades i Aviici Arena och gjorde upp i den första Counter-Strike: Global Offensive-majorn sedan pandemins start. Majorturneringarna har högst prispott och anses vara de mest ärofyllda.

Spelutvecklaren Valve är med och bidrar med sin kunskap och pengaflöde för att dessa ska hålla en hög nivå, både för spelarna och tittarna. Normalt sett har supportrarna två majors per år att se fram emot, men har endast kunnat njuta av det högklassiga spelandet en gång sedan 2019.

Planerna innan pandemin var att ha den ena 2020-majorn i Rio de Janeiro, Brasilien, vilken av förklarliga skäl behövdes ställas in. Förhoppningarna hos supportrarna är att återigen kunna bevaka två turneringar under året och enligt uppgifter försöker tävlingsarrangören ESL få höstens upplaga tillbaka till Rio.

Vad som nu däremot är spikat är vårens turnering, som kommer att besöka Belgien för första gången. Närmare bestämt kommer Antwerpen att stå som värdstad i mitten av maj. Arrangören, PGL, är densamma som anordnade turneringen i Stockholm i fjol. Blir det återigen ukrainska Navi som toppar prispallen eller kommer någon annan organisation kunna bräcka deras storform? Det får vi se senare i vår.